Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
o predsjedniku i ispadu

Udruga Naš Hajduk: ''Nasilje prema igračima nije prihvatljivo, odgovornost je na svakom navijaču''

Priopćenjem se nakon posljednjih događaja u vezi s klubom oglasila udruga Naš Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turbulentan je tjedan iza Hajduka. Prvo su navijači javnost obavijestili o nečasnim radnjama predsjednika Ivana Kosa koji se sucima približio ipak malo previše za ono što predstavlja Hajduk posljednjih godina.

Njemu je Nadzorni odbor izglasao nepovjerenje, a u međuvremenu je u fantastičnoj atmosferi pred više od 30 tisuća navijača Hajduk izgubio od Dinama i tako ostao bez prilike za osvajanje naslova prvaka.

Na kraju je sve pokvario sramotni ispad nekolicine divljaka koji su prvo verbalno, a onda i fizički napadali petoricu nogometaša Hajduka koji su se nalazili u šetnji gradom dan nakon utakmice. Marko Futač dobio je, nažalost, udarac u glavu i to je razumljivo šokiralo javnost i veliku većinu Hajdukovih navijača.

Povodom posljednjih događaja oglasila se priopćenjem udruga Naš Hajduk, koja je vlasnik četvrtine dionica kluba. U njemu su se prvenstveno osvrnuli na izbor predsjednika, dok je ispad huligana dobio tek manji dio priopćenja koje prenosimo u cjelosti.

''Kao što smo uvijek isticali, a vrijedi ponoviti, udruga Naš Hajduk ne može, neće i nema ovlasti ulaziti u rad niti odluke Nadzornog odbora. Cijeli model Hajduka kao navijačkog i članskog kluba zasnovan je upravo na tom načelu i na transparentnim izborima za članove Nadzornog odbora kojima se na demokrat način biraju upravo oni koji odluke donose, uključujući i onu o izboru predsjednika kluba, na koju nitko ne smije imati nikakvog utjecaja.

O saznanjima koje smo dobili prošloga tjedna obavijestili smo Nadzorni odbor kako bi oni utvrdili sve okolnosti i zaštitili integritet kluba. Kao što je preuzimajući odgovornost istaknuo Ivan Kos, djelovanja su prešla razinu nužnoga i samim time narušila povjerenje članova i navijača, ali i prekršila etička načela na kojima je zasnovana ideja Našega Hajduka.

Naglašavamo kako smo u društvu i prilikama u kojima živimo i djelujemo još jednom pomakli granice i postavili kriterije kako za sadašnjost tako i za sve koji će u budućnosti raditi za dobrobit i uspjeh kluba i koji će ga svojim ponašanjem i djelima činiti velikim. Koliko god to danas bilo neuobičajeno, Hajduk ima visoka etička načela, koja su garant da klub bude na ponos svih nas.

Odgovornost za veliki Hajduk, kao i do sada, je i na svakome navijaču Hajduka, članu, donatoru i pretplatniku. Svojim ponašanjem, uz apsolutno uvažavanje svačijeg osobnog dojma i procjene, moramo pokazati da poštujemo svoj klub, njegove predstavnike i igrače, druge navijače, a posebno simbole i sredstva navijačke i članske identifikacije zahvaljujući kojima je iznjedren Hajduk čiji članovi imaju pravo birati svoje predstavnike. Nasilje prema igračima, kao i uništavanje članskih znakova, nikako ne može biti prihvatljivo ponašanje.

Također, vjerujemo kako će Nadzorni odbor imenovanjem novog predsjednika, unaprijediti naš klub i time nastaviti uspješan napredak Hajduka na svim razinama u skladu s kriterijima i etičkim zakonima kluba – čista srca i obraza.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati