Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šurovanje sa sucima

Kos odlazi iz Hajduka, ali ne odmah: Dogovoren sporazumni raskid ugovora!

Još će samo neko vrijeme Ivan Kos biti predsjednik Hajduka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nadzorni odbor i Ivan Kos dogovorili su sporazumni raskid ugovora! Kos će biti predsjednik Hajduka do izbora svog nasljednika, a nakon toga će otići s Poljuda.

Kosu je presudilo to što je Torcida saznala da je pojedinim klupskim djelatnicima naredio da počnu tretirati suce na "drugačiji način". Nakon što su najžešći navijači Hajduka sa svojim priopćenjem izašli u javnost, bilo je jasno da, ako se ti navodi pokažu istinitima, Kos neće još dugo biti predsjednik Hajduka. I bi tako...

Nadzorni odbor: Kos je prekršio temeljne vrijednosti kluba

"Nadzorni odbor Hajduka u svom radu nadzire poslovanje i poteze uprave te propitkuje i ocjenjuje neovisno o javnosti vidljivim i nevidljivim rezultatima, jesu li sukladni sa zakonima i temeljnim vrijednostima kluba. Nadzorni odbor je utvrdio kako predsjednik uprave gospodin Ivan Kos nije prekršio zakon, ali je drugačijim tretiranjem sudaca, noćnim izlascima ovlaštenih djelatnika kluba sa sucima, prekršio temeljne vrijednosti kluba.

Pregledom svih dostupnih činjenica Nadzorni odbor je utvrdio da sucima nije davan novac niti se tražilo ikakvo pogodovanje. Temeljem navedenog Nadzorni odbor je dogovorio sporazumni raskid suradnje s Ivanom Kosom koji će obnašati dužnost do imenovanja nove uprave. Nadzorni odbor će obavijestiti javnost o postupku imenovanja novog predsjednika uprave.

U mandatu gospodina Kosa Hajduk je napredovao, financijski je stabilan, pokrenuti su projekti za unapređenje infrastrukture, provedena je reorganizacija akademije te su stvoreni preduvjeti za daljnji razvoj. Predsjedniku uprave gospodinu Ivanu Kosu zahvaljujemo na doprinosu u podizanju razine poslovanja kluba te mu želimo puno uspjeha u daljnjem radu. Nadzorni odbor smatra kako ovim pokazujemo da ne odustajemo od vrijednosti kluba i borbe za bolji nogomet", poručio je predsjednik Nadzornog odbora Slaven Marasović koji je pročitao priopćenje Nadzornog odbora.

Kos: Odobrio sam ugošćavanje sudaca, moj ostanak bio bi uteg stabilnosti Hajduka

U svojem obraćanju nakon što je objavljena odluka o sporazumnom raskidu, Kos je kazao:

"Niti ja niti jedan djelatnik Hajduka nismo napravili nijedno kriminalno djelo niti nešto. Nismo trgovali sa sucima, nismo utjecali na suce, nismo imali nikakve dogovore sa sucima i to vam jamčim sa svojim imenom i ispred institucije koju predstavljam. Jako dobro znate koliko smo naglašavali naše borbe protiv nepravilnosti i nepravdi, pa i to da sam se ja zalagao za strane suce u finalu Kupa", rekao je Kos nastavivši:

"Točno je da sam ja odobrio ugošćavanje sudaca hranom i pićem, a svjestan sam da su pojedini elementi izlazili iz elemenata uobičajenog. Preuzimam odgovornost i baš zato što ničim ne želim diskreditirati moralne standarde Hajduka. Moj ostanak bio bi uteg stabilnosti Hajduka i mirne savjesti odlazim, sa željom da Hajduk bude velik kakav i zaslužuje biti", izjavio je Kos i napustio novinarski salon.

Opara: "NO preuzima odgovornost za život kluba"

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara odluku je ocijenio riječima kako NO time "preuzima odgovornost za život kluba" te je pozvao NO da u primjerenom vremenu raspiše natječaj za novog predsjednika uprave kluba.

"Nadzorni odbor je donio odluku o smjeni i time članovi NO preuzimaju odgovornost za život kluba i rast Hajduka uz što manju destabilizaciju i to tako što će u primjerenom vremenu provesti transparentni natječaj kojim moraju izabrati najboljeg kandidata na mjestu predsjednika uprave Kluba," ističe Krstulović Opara u Pisanoj izjavi.

Po Krstulovićevim riječima, otkad je on gradonačelnik Hajduk posluje stabilno.

"Upravo zbog toga i postignute opće stabilnosti kluba mogli smo realizirati značajno povećanje udjela vlasništva prenošenjem dionica i duga iz portfelja države na Grad Split. S Upravom i Ivanom Kosom sam imao jako dobru suradnju zahvaljujući kojoj su riješeni brojni problemi koje smo baštinili od ranije. Ovo je prva ozbiljna kriza u upravljanju, s kojom naravno da ne mogu biti sretan. Važno je naglasiti da postoji statut kluba za kojega smo se izborili i koji jasno definira odgovornosti i ovlasti i nema tu prostora za lutanje niti za politiziranje," istaknuo je Krstulović Opara i naglasio kako je Hajduk "važniji od svih pojedinačnih taština."

"Pred nama je kraj sezone u kojem je nakon dugo godina moguće uzeti trofej koji nam pripada. I navijači i Nadzorni odbor i Uprava toga moraju biti i jesu svjesni," poručio je Krstulović Opara u povodu najnovijih događanja u Hajduku čiji je većinski vlasnik Grad Split.

Hajduk će u svibnju ove godine u Vinkovcima protiv Dinama igrati u finalu Hrvatskog nogometnog kupa. (Hina/Marko Čeko)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider