Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvo finale u povijesti

Učitelj pobijedio učenika: Tuchel otkrio ključ pobjede protiv zahuktalog Leipziga

Paris St-Germain izborio je toliko željeno finale Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi put u povijesti PSG se dokopao finala Lige prvaka. Osvajanje kontinentalnog natjecanja san je katarskih šeika već gotovo deset godina. Sad bi im taj san mogao ostvariti Thomas Tuchel, njemački trener koji je do prije samo nekoliko dana bio na rubu otkaza. No preokret njegove momčadi protiv Atalante produžio je nadu, a onda je stigla i uvjerljiva pobjeda protiv Leipziga.

Ta je utakmica imala posebnu težinu za Tuchela jer je na drugoj strani bio njegov učenik i bivši igrač iz Augsburga. Upravo je pod Tuchelom Julian Nagelsmann počeo svoju karijeru postavši nakon prekida igračke karijere zbog ozljede Tuchelov skaut.

gol expired Higuain upozorio Messija na ono što ga čeka u Engleskoj, vidi se da još ima traume divider

"Za mene je najvažniji način na koji smo se branili. Imali smo dobru kombinaciju odlučnosti, duha i kvalitete. Bili smo izuzetno fokusirani i započeli utakmicu s pravim pristupom, a kada je tako, onda nas je teško zaustaviti. Nismo radili velike taktičke promjene, naravno da se morate prilagoditi suparniku, ali ne previše. Bilo je važno pokazati svoju snagu, a moji su igrači pokazali i veliku glad za pobjedom. Kontrolirali smo međuprostore i njihove protunapade, a usto smo i koristili brzinu Di Marije, Mbappea i Neymara", izjavio je Tuchel nakon utakmice.

Njegov je učenik s druge strane priznao da je PSG bio prejak.

"Moramo prihvatiti ovaj rezultat jer nismo mogli prići utakmici na način na koji smo željeli. Protivnik je bio bolji, čak i da smo mogli popraviti mnogo toga u našoj igri, to vjerojatno ne bi bilo dovoljno za pobjedu. Dobro smo krenuli, ali onda smo primili prvi gol, no drugi nas je dotukao. Ipak, ponosan sam jer su moji igrači igrali sa srcem. Mogu prihvatiti kada je protivnik bolji. Nama preostaje i dalje napredovati. To je proces u kojemu trebate svladavati prepreke. Pokušat ćemo sljedeće godine ponoviti ovakav rezultat", izjavio je Nagelsmann.

Paris SG će u nedjeljnom finalu u Lisabonu igrati protiv pobjednika susreta Bayern - Lyon, koji je na rasporedu u srijedu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider