Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PREDUGO BEZ SPORTSKOG DIREKTORA

U Osijeku već mjesec dana iščekuju Portugalca: Što se zapravo događa?

Prošlo je već gotovo mjesec dana otkako je u javnost izašla informacija da je Portugalac Jose Boto izbor Osječana za novog sportskog direktora.

Nogometaši Osijeka (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Navijači Osijeka još jednom nisu imali pamtljiv Božić, ako gledamo na vijesti koje dolaze s Opus Arene. Srećom po njih, nije bio niti kao onaj prije dvije godine, koji je rezultirao odlaskom Petra Bočkaja u redove Dinama, no nije bilo niti vijesti kojima se nadaju.

3. listopada klub je ostao bez sportskog direktora, kad je svoje funkcije razriješen Ivica Kulešević, a dva mjeseca nije bilo pravih vijesti o njegovom nasljedniku.

U prosincu prava medijska bomba

I onda se 5. prosinca prvi put u javnosti pojavila vijest o toj temi. I to ne bilo kakva. Kao grom iz vedra neba došla je informacija da bi novi sportski direktor trebao biti Jose Boto, Portugalac koji je radio kao glavni skaut Benfice i Šahtara, a bio je i sportski direktor grčkog PAOK-a.

Kakvo blockbuster ime, naravno da je uzrokovalo uzbuđenje među navijačima. Prije svega potvrdu da je uprava spremna uložiti u klub, uložiti u momčad i napraviti nešto na polju rezultata, gdje se čak dobio dojam da je to stavljeno u drugi plan.

Nažalost po sve navijače Osijeka, gotovo mjesec dana kasnije, Boto nije u Osijeku, a nema pravih informacija o tome što se događa.

Manje pouzdanijih ili pouzdanijih izvora je dosta, moram priznati da ih imam, ali isto tako moram priznati da dobivam podosta drugačije informacije.

Neki kažu da ga zaboravimo, drugi tvrde da sigurno dolazi

Od one kako je Boto već zaboravio da je u Osijeku bio te kako traži nešto atraktivnije, prema onome da će se prvi put pojaviti na prozivci pa sve do one u kojoj se spominje jedan novi datum. Iz kluba šute. Čak i neki izvori bliski njemu ne mogu biti sigurni što se zapravo događa. No, nije malen broj onih koji uvjeravaju da Boto dolazi. No, nitko nije spreman potvrditi kada i na koji način.

Što se događa, zašto iz kluba nema nikakvih vijesti? Ako je Portugalac dogovoren, a navijači već iskaču iz kože i neprestano postavljaju pitanja, zašto klub to ne potvrdi, uz informaciju kojeg će datuma Boto preuzeti svoju funkciju, u ovom trenutku krucijalnu u cijelom klubu?

Naravno da sama pomisao na to budi brigu. Postoji li neki rok koji su mu dali do kada mora odlučiti? Prve informacije, one s početka prosinca, glasile su da su uvjeti usuglašeni, da samo treba Botova konačna potvrda. Čovjek ima Instagram, relativno je aktivan, ali niti tamo se ništa ne može posebno zaključiti.

Sve u svemu, vrlo tajanstvena je situacija oko novog sportskog direktora Osijeka. Ako je ime prerano izašlo u javnost, nije li klub to trebao ipak bolje medijski "ishendlati"? Ovako još jednom stvaraju nezadovoljstvo kod navijača, koji su u većini ovoj upravi već odavno okrenuli leđa.

Što se tiče nas, čekamo prozivku koja je na rasporedu u srijedu pa ćemo vidjeti tko će se tamo pojaviti. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider