Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKVO IME!

Osijek pred angažmanom novog sportskog direktora: 11 godina dovodio je igrače u bivšeg prvaka Europe

Portugalac koji je u subotu bio na utakmici Osijeka i Rijeke je Jose Boto. Hoće li bivši zaposlenik Benfice i Šahtara biti novi sportski direktor?

Jose Boto (Foto: Profimedia)

Još od petka poznata je informacija da Osijek pregovara s jednim cijenjenim nogometnim imenom, s ciljem angažmana na poziciju sportskog direktora, koja je slobodna otkako je klub napustio Ivica Kulešević.

S vremenom se saznalo kako se radi o 57-godišnjem Joseu Botu, koji je od ljeta bez posla, nakon što je prije toga obnašao funkciju sportskog direktora u grčkom PAOK-u.

No to nije ono po čemu je taj Portugalac najpoznatiji. Naime, on je od 2007. do 2018. radio kao skaut velike Benfice, od čega posljednjih osam godina kao šef skautske službe.

Tako su kroz njegove ruke prošli igrači poput Angela Di Marije, Jana Oblaka, Talisce, Raula Jimeneza, Luke Jovića i Victora Lindelofa. Od 2018. do 2021. istu je funkciju obavljao u Šahtaru, gdje je također odradio dobar posao, dok je od siječnja 2022. do srpnja 2023. bio u spomenutom PAOK-u.

Prema dostupnim informacijama, Boto je bio zadovoljan onime što se nudi u Osijeku, ali zatražio je još koji dan prije konačne odluke. No iz kluba dolaze pozitivni signali. Ime, naravno, nisu imali namjeru pustiti u javnost, ali ono je u medije ipak procurilo, a došla je i neslužbena potvrda da se radi upravo o tom sportskom djelatniku.

Hoće li Osijek razveseliti svoje navijače takvim imenom na poziciji s kojom već neko vrijeme nisu nimalo zadovoljni, saznat ćemo uskoro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Srce ovog Hajduka 🤍

📸Duje Klarić/CROPIX
Novi spektakularan pogodak postigao je Bruno Durdov! 😳

UŽIVO ----> https://bit.ly/4dvNgKk
2. minuta, prvijenac Ivana Rakitića u SuperSport HNL-u 👏

UŽIVO ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Kraj utakmice, pobjeda Dinama u Varaždinu!

Opširnije na ----> https://bit.ly/4dRbq2d