Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POLIVALENTNI VEZNJAK

U Osijek iz Engleske stiže 21-godišnji Brazilac!?

Prvo internacionalno pojačanje Osijeka za novu sezonu trebao bi biti Pedro Lima.

Pedro Lima (Foto: Instagram)

Iako se Jose Boto nalazi u Portugalu na odmoru, sportska politika NK Osijeka ne miruje. 

Navijače je Boto dodatno osvojio kad je rekao da nema namjeru napustiti klub, unatoč strašnom incidentu koji se u utorak dogodio, kad je njegov automobil pronađen sa sedam rupa od metaka na vjetrobranskom staklu.

Matković produžen, stižu pojačanja izvana

Onda ih je kupio i viješću da je klub produžio ugovor Antona Matkovića do 2027. godine, a čini se da glavne stvari tek stižu. I to na onom polju gdje navijači najviše trljaju ruke, ulaznim transferima.

Nediljko Labrović, Marco Pašalić i Marko Pjaca Na Rujevicu stigla službena ponuda uglednog bundesligaša: Mišković želi više za jednog od glavnih igrača divider

Tako se putem brazilskih medija potvrdilo ono što se već neko vrijeme šuškalo među svima koji pobliže prate Bijelo-plave. Isti naime tvrde da je Osijek pred dovršetkom posudbe Pedra Lime, 21-godišnjeg nogometaša Palmeirasa.

Riječ je o veznjaku koji je prošle sezone bio članom engleskog Norwicha. Nije zaigrao za njihovu prvu momčad, ali se iskazao kao njihov najbolji igrač u Premier league two, najvišem engleskom rangu mladih momčadi.

Norwich ga je htio otkupiti, Brazilci tražili previše

Odigrao je za Norwich 14 utakmica, postigavši pet pogodaka, uz dvije asistencije. Žuto-zeleni su ga imali plan otkupiti i promovirati u prvu momčad, no Palmeiras je tražio deset milijuna eura.

Lima se zbog velike konkurencije trenutno ne može izboriti za minutažu u brazilskog velikanu, tako da će na novu posudbu, a tu se ukazao Jose Boto, koji će ga vrlo vjerojatno dovesti u bijelo-plavi dres.

Marko Arnautović UEFA Austrijancima zabranila korištenje hit-pjesme tijekom Europskog prvenstva u Njemačkoj divider

Lima je veznjak koji može igrati playmakera iz dubine, ali i bliže golu te u ovom trenutku izgleda kao sjajan partner Darku Nejašmiću.

Ipak, kako Osijek još uvijek nema novog trenera, teško može donositi zaključke kako bi Bijelo-plavi iduće sezone mogli igrati. Srećom, Lima je iskoristiv u dovoljno različitih uloga da bi svakako bio pojačanje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Sve jasno? ✌️✅️

To ćemo saznati u subotu nešto poslije 20 sati. ⏳️

📸: CROPIX / Tomislav Krišto
Dinamovci, novi vođa je službeno tu! ✅️⚽️
Što vi mislite, tko će pobijediti? 🥊🇧🇷🇫🇷

📸: AFP
Prvi put nakon osam godina imamo priliku vidjeti domaću MMA snagu u UFC-u. Kakav će rezultat ostvariti? 🥊🇭🇷

📸: Tomislav Kristo/CROPIX