Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Dobre vijesti

Pletikosa se prisjetio Berlina 2006. te otkrio u kakvom su stanju Vlašić i Perišić

Stipe Pletikosa, u razgovoru za Dnevnik Nove TV, upitan je o stanju Nikole Vlašića i Ivana Perišića.

Bivši vratar i aktualni tehnički direktor reprezentacije Stipe Pletikosa porazgovarao je sa Stipom Antonijevićem za Dnevnik Nove TV uoči priprema za Europsko prvenstvo.

Danas se reprezentaciji priključio Nikola Vlašić, a na pitanje u kakvom je stanju stigao nakon ozljede i individualnih priprema u Splitu, Pletikosa je rekao:

"Vjerujemo da je u jako dobrome stanju, budući da je njegov oporavak protekao jako brzo, i brže nego što smo očekivali. Upravo taj napredak koji je jako vidljiv u njegovoj igri, pogotovo u njegovoj ekipi Torina tijekom sezone u Serie A, mislim da će nam zbilja pomoći na nadolazećem europskom prvenstvu.

"Tako da ćemo ga naravno uvoditi u program punog treninga zajedno s ekipom jer su iza njega oko 4 tjedna pauze tako da vjerujemo kako će njegova reakcija biti dobra, ozljeda je iza njega i nadam se da ćemo ga vidjeti u najboljem svijetlu.“

Perišić u potpunosti spreman?

Ivan Perišić, koji je zadobio proveo većinu sezone izvan akcije radi ozljede ligamenata vodio je bitku s vremenom kako bi bio spreman za Europsko prvenstvo. Na pitanje da li je Ivan Perišić u potpunosti spreman Pletikosa je izjavio:

"Vjerujem da da, njegova sama prisutnost je od velikog značaja za ovu reprezentaciju. Ne samo na terenu, nego i oko terena, u fitnessu, kroz jutarnje individualne treninge i u svlačionici. Njegova posvećenost je zarazna pogotovo prema mlađim igračima. Samo njegovo prisustvo čini ovu momčad puno jačom.“

Upitan vratarski izostanak

Bivši vratar Vatrenih upitan je o izostanku Dominika Kotarskog iz reprezentacije nakon njegove impresivne sezone u PAOK-u:

"Mogli ste vidjeti po posljednjem turniru kojega smo imali u Egiptu da smo dali priliku svim vratarima da pokažu ono što mogu i sva četiri su zbilja odradili svoj posao vrhunski."

"Naravno, Dominika ne treba pretjerano apostrofirati, međutim Ivica je naznačio u svim utakmicama u kojima je nastupio, kako kroz Ligu nacija, kako kroz kvalifikacije, da uvijek može biti na visini zadatka, a Labrović u ovom trenutku je u maloj prednosti.

"Osobno, žao mi je što za Dominika nije bilo mjesta jer se radi o zbilja jednom fantastičnom modernom vrataru, na kraju je to odluka izbornika i stožera te vjerujem da ćemo imati zbilja lijepu vratarsku budućnost u reprezentaciji Hrvatske.“

Sjećanja na Berlin 2006.

Za kraj Pletikosa je upitan o legendarnoj atmosferi u Berlinu prije 18 godina u susretu sa Brazilom, te je li mu prvo sjećanje na taj dan suza pokojnog Cice Kranjčara:

„Mislim da da, uz to opće oduševljenje, tu emocionalno nabijenu utakmicu, zahvaljujući našim navijačima koji su došli tada u velikom broju, te suze pokojnoga Cice Kranjčara kojega jako volim, kojeg jako cijenim, jer je zbilja jedna osoba koja će ostati zauvijek upamćena u mom srcu.

"Ja ne sumnjam da će ta atmosfera ponoviti i da će to uz ovaj dodatni impuls, neku emociju, ta atmosfera biti poticajna i da ćemo gledati ono najbolje od naših igrača što na kraju krajeva svi očekujemo."

Martin Erlić Erlić otkrio razlog bizarne ozljede pred Euro: "Bio je problem sa živcem..." divider

Navijači Njemačka oštro protiv lažnih dresova: Navijačima prijete kazne od više tisuća eura divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta