Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

U Maksimir stiže velika oluja koja prijeti Dinamu: Hajduk vidi šansu, razmišlja o zvučnom treneru i pojačanjima

Ako se zatalasa u Maksimiru, a puno toga govori da se sprema prava oluja, Hajduku bi to moglo ići na ruku jer tko zna kako će se bitka za vlast odraziti na igre Modrih...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugo gostovanje zaredom Hajduku se dogodi ista ili slična stvar. Povede 2:0, ima utakmicu pod kontrolom, a onda u drugom poluvremenu protivniku prepusti inicijativu, prima dva gola i naposljetku spašava mršavi bod.

gol expired VIDEO Pogledajte trenutak u kojem je stolica pogodila pomoćnog suca u Koprivnici divider

Buka oko suđenja u Koprivnici i sporna situacija kod jedanaesterca za Slaven neće promijeniti činjenicu da Hajduk na gostovanjima izgleda daleko lošije nego kod kuće.

Od početka sezone teško se sjetiti koju je to utakmicu Hajduk odigrao jako dobro na gostovanju, pa čak i samo dobro? Loša izdanja dominiraju, a kada bi i pobijedio, to je uglavnom bilo teško mučenje.

Činjenica jest da Hajduk dosta dugo nije izgubio, još od gostovanja u Osijeku u 7. kolu, no u istom razdoblju upisao je čak pet remija. Remiji protiv Lokomotive i sada Slavena Bijelima ostavljaju posebno gorak okus u ustima.

Stanka više odgovara Modrima

Govor tijela Hajdukovih igrača nakon utakmice sve je govorio. Izjave nisu bile potrebne da bi se shvatilo da im je remi poput poraza. Hajduk je konačno došao u situaciju da ozbiljno zaprijeti poljuljanom Dinamu, no Bijeli su opet propustili priliku. I tko zna hoće li im se više ukazati.

Modri su završili svoj put u Europi za ovu sezonu i moći će se u potpunosti koncentrirati na prvenstvo. Stanka zbog Svjetskog prvenstva dobro će im doći da napune baterije. Logično je zaključiti da im odmor više odgovara i treba nego Bijelima.

gol expired Suđenje u Koprivnici došlo i do politike, splitski gradonačelnik otvoreno ga nazvao pljačkom divider

Što Hajduk može napraviti tijekom stanke da bi bitnije popravio svoje šanse u nastavku prvenstva? Može li što promijeniti eventualno dovođenje novog trenera, to je teško reći. Povijest nam kazuje da Hajduk ništa posebno dobro nije napravio učestalim promjenama na klupi.

Puno toga ukazuje da trener nije glavni problem Hajduka, no možda dosad nije doveden pravi stručnjak koji bi bio u stanju preokrenuti situaciju. Čini se da je potencijal ipak veći od napravljenog. Dojam je da dosadašnji treneri nisu uspjeli izvući maksimum iz ove momčadi. Hajduk i dalje nema neku osobitu igru, uglavnom se igra na inspiraciju pojedinaca, daleko najviše Marka Livaje. 

Opet se priča o Keku

A kada nema igre, ne mogu se očekivati lakše pobjede u nizovima, posebno na gostovanjima. Bez toga se teško boriti s Dinamom. Bi li uspjelo napraviti igru, primjerice, Matjažu Keku ili Nenadu Bjelici, dvojci stručnjaka koji su se spominjali i još se spominju u kontekstu mogućeg preuzimanja Hajdukove klupe? Bilo bi to jako zanimljivo vidjeti.

gol expired Bivši igrač Hajduka osuo paljbu: "Klub je talac pojedinaca, to ne može napraviti onaj tko voli svoj klub" divider

Kekovo ima opet se vrti u kuloarskim pričama. Koliko je to uopće realno, teško je reći, ali šokantni remi u Koprivnici Karoglanu zacijelo nije pomogao učvrstiti poziciju. Vjerojatnije je da je samo potakao nove sumnje kod čelnika kluba.

Stare sumnje ostaju i po pitanju kvalitete nekih igrača, odnosno linija koje treba pojačati. Hajduk treba pojačanja, to je nasušna potreba. I Kek i Bjelica vjerojatno bi postavili takav uvjet.

Samo dva dobra igrača mogu bitno podignuti Hajduk

I nije riječ o tucetu, samo dva dobra igrača mogla bi značajno podignuti igru Bijelih. Posve je jasno da Hajduk nije riješio probleme u obrani, posebice u središnjici. Uz jednog kvalitetnijeg stopera i možda veznjaka, Hajduk bi mogao izgledati puno bolje.

Financijski aspekt nesumnjivo igra glavnu rolu u cijeloj priči jer pitanje je ima li Hajduk sredstava za dovođenje novog trenera i ulaganje u pojačanja. Na prvu, izgleda da nema, ali tako je izgledalo i kada se pričalo o dovođenju Livaje, Krovinovića i Kalinića, pa se na kraju pokazalo da novca ipak ima, odnosno da ga Jakobušić može pronaći.

Hoće li Vatreni pobijediti S. Arabiju?

Ukupno glasova:

U cijeloj priči još jedna hipoteza mogla bi odigrati bitnu rolu u odluci Hajdukova vodstva da krene u nova ulaganja, praktički na sve ili ništa. Situacija u Dinamu i još više oko njega nije baš tako idilična kako možda izgleda neupućenim promatračima. Rat struja u punom je jeku, a u ožujku će biti organizirana možda i sudbonosna Skupština.

U Maksimiru se sprema oluja, Hajduk vidi šansu 

Sve je više informacija da se suprotstavljene strane, i zagrebačka i međugorska struja, užurbano pripremaju za to zasjedanje. Ukratko, Skupština je posljednja prepreka struji Krešimira Antolića da potpuno preuzme poluge moći maksimirskog klub.

Uprava i menadžment već su pali, tu se tek pojedinci ostali vjerni Zdravku Mamiću, svi ostali okrenuli su šapke. Mamiću su Skupština i skupštinari posljednja crta obrane. Ako izgubi Skupštinu, to će biti njegov konačni pad.

Ako se zatalasa u Maksimiru, a puno toga govori da se sprema prava oluja, Hajduku bi to moglo ići na ruku jer tko zna kako će se bitka za vlast odraziti na igre momčadi. Naravno, ovakav Hajduk teško bi i u tom slučaju mogao izvući neke posebne dividende, ali ojačani i pojačani Hajduk, kako na klupi tako i na terenu, možda bi mogao iskoristiti situaciju.

Bitna je procjena Hajdukova vodstva što može napraviti ako se pruži šansa. Do nas je došla informacija da se na Poljudu o svemu skupa ozbiljno razmišlja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider