Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odradili zadnji trening

Na Valentinovo se piše nova stranica Dinamove povijesti: ''Napravit ćemo sve za najbolji rezultat''

Dinamo na Valentinovo očekuje prvi susret šesnaestine finala Europske lige protiv Plzena.

Reporter Nove TV Milan Stjelja (GOL.hr)

Dinamov dolazak donio je i prve zrake sunca u posljednjih dana tmurni i oblačni Plzen. Možda je to dobra najava uoči prve bitke Dinama protiv Viktorije Plzen za daljnje nastupe u europskoj konkurenciji. Modri su nedugo nakon dolaska odradili i posljednji trening uoči utakmice, jedini u Viktorijinom domu - Doosan Areni.

U povijesnoj utakmici, trener Dinama na raspolaganju neće imati nekoliko važnih igrača koji su jesenas potvrdili svoju kvalitetu. Posebno u Europi.

Prvenstveno se to odnosi na Izeta Hajrovića, najboljeg Dinamovog eurostrijelca, koji utakmicu propušta zbog žutih kartona, dok zbog ozljeda nema Gavranovića, Kadziora i Šunjića.

''Jako mi je žao ovih igrača koji neće moći nastupiti, ali imamo široki kadar i mirno spavam. I imam veliko povjerenje u one koji će istrčati na travnjak'', rekao je Bjelica.

Posljednjih dana svjedočili smo izostanku bilo kakve euforije kod Viktorijinih navijača. Jer ta je momčad posljednjih sezona gotovo redovito igrala ovakve utakmice.

''Ekipa Plzena je dosta čvrsta i dosta iskusna, ali napravit ćemo sve da ostvarimo najbolji rezultat'', poručio je Ademi.

Viktorijin trener, Pavel Vrba, koji je zapravo najveća zvijezda cijelog kluba, također ima problema s izostancima.

Osim već duže ozljede najboljeg strijelca Krmenčika, protiv Dinama na raspolaganju neće imati Limberskog, najboljeg igrača, te standardnog stopera Hejdu.

"Dobro vam je poznato da nam nedostaju tri standardna napadača. Trudili smo se tijekom ove pripremne faze nadoknaditi njihov nedostatak, koliko je to uopće moguće. Nedostaju nam i neki kartonirani igrači, ali takva je situacija i kod Dinama. To je normalno u ovakvim natjecanjima, tako da nije to nikakva izvanredna situacija", rekao je Vrba.

U četvrtak se, dakle, piše nova stranica Dinamove povijesti, stranica koja čeka biti ispisana gotovo pola stoljeća. No Bjelica uvjerava, igrači nisu pod pritiskom.

Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider