Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Prvo skočiti pa reći hop''

Bjelica uoči Viktorije Plzen: ''Obećavam da ću vam otkriti sastav u finalu koji svi očekujemo''

Nogometaši zagrebačkog Dinama odradili su trening na Doosan Areni u Plzenu uoči prvog susreta 16-ine finala Europske lige protiv Viktorije, a trener Nenad Bjelica i kapetan Arijan Ademi prisustvovali su i službenoj novinarskoj konferenciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak od 21 sat Dinamo protiv Viktorije Plzen igra prvu utakmicu u 16-ini finala Europske lige.

Dan uoči utakmice gosti press-konferencije na Doosan Areni bili su trener Nenad Bjelica i kapetan Dinama Arijan Ademi.

''Ponosan sam i sretan što sam dio ove ekipe. S velikim iščekivanjem čekamo početak utakmice, spremni smo i želimo nastaviti gdje smo stali, želimo napraviti još veće stvari, i za nas i za Dinamo'', kazao je Arijan Ademi.

Bjelica ističe:

''Spremili smo se dobro. Želimo da svoje zadatke obavljamo maksimalno ozbiljno. Ako to bude radili kako treba, siguran sam da ćemo ostvariti i dobar zadatak.''

Dinamo je pobijedio Rudeš i Istru na početku proljetnog dijela sezone HNL-a.

''Nama su ove dvije prvenstvene utakmice poslužile da se nahranimo samopouzdanjem, da se još bolje pripremimo, mi se nismo spremali za Rudeš i Istru, već za Viktoriju. Vjerujem da ćemo ponoviti dobre igre i da ćemo na kraju mi slaviti'', kaže Bjelica.

Niste opet otkrili sastav. Možete li obećati da ćete otkriti sastav ako Dinamo ode do finala Europske lige?

''Svečano obećavam da ću vam reći u tom finalu koji svi očekujemo. Šalim se. Prvo treba skočiti pa reći hop. Sutra igramo protiv odlične momčadi, koja već godinama ostvaruje dobre rezultate u Europi. Jasno, nadam se da ćemo proći i da ćemo otići još dalje'', rekao je Bjelica te nadodao:

''Mi smo u ljeto željeli stvoriti dobru momčad, koja može postizati dobre rezultate, ako treba, koja može igrati na rezultat i gdje će svi ginuti jedan za drugog. Tu smo uspjeli, stvorili smo momčadsku igru. To je nivo koji smo htjeli postići, to znači biti ozbiljna momčad koju će svi respektirati, ali jasno da želimo biti bolje i da želimo napredovati. Nadam se da ćemo u budućnosti ostvarivati ovakve rezultate, ako ne još bolje.''

Potres u Interu: Icardiju oduzeli kapetansku traku, nepromišljeni potez Brozovića Marcelo Brozović (Foto: AFP) Wanda Nara (Instagram) Wanda Nara (Instagram) +4 Mauro Icardi i Wanda Nara (Foto: AFP)

Imate li poruku za navijače Dinama koji stižu u Plzen u velikom broju?

''Apeliram da nas navijači bodre kao i dosad, da nam budu 12 igrač, da se ponašaju sportski, da nam pomažu navijanjem, a mi ćemo im vratiti borbenošću i igrama na travnjaku'', kaže Bjelica.

Koliko ste uspjeli prostudirati igru Viktorije?

''Mi smo ih skautirali, vjerojatno kao i oni nas. Znamo jako puno o njima, raspitali smo se na sve strane. Imali smo dovoljno vremena da proučimo njihovu momčad do najsitnijeg detalja. Vjerujem da su i oni isto napravili.''

Nedostajat će vam nekoliko važnih igrača. Kako ćete ih zamijeniti, možete li to malo prokomentirati?

''Meni je žao igrača koji ne mogu igrati. Nadam se da će neki od njih igrati sljedeći tjedan. Siguran sam da će igrači koji budu istrčali pokazati kvalitetu. Imamo širok roster, mirno spavam, imam povjerenje u sve igrače'', ističe Bjelica.

Kako je igrati protiv momčadi za koju svi kažu da nemaju zvijezda, ali imaju veliko iskustvo igranja na ovoj razini i veliki staž u profesionalnom nogometu?

''Sigurno da je dosta teško. To je organizirana, iskusna i čvrsta momčad. Svjesni smo da nas očekuje tvrda utakmica, pokušat ćemo izvući što bolji rezultat za nas'', odgovorio je Ademi.

Znate li nešto više o češkom nogometu? Jeste li gledali koju utakmice Vitkorije?

''Jasno da imam. Gledao sam utakmicu protiv Rome. Kad su u stanju pobijediti Romu, jasno je da se radi o kvalitetnoj momčadi'', zaključio je Ademi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider