Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ŠTO SAD?

U BiH imaju problem zbog novog plana za europski nogomet: Kod njih će to teže ići

Stadioni kod naših susjeda nisu do kraja opremljeni za igranje u noćnim satima.

Stadion u Banjoj Luci (Foto: Dejan Rakita/Pixsell)

Glavni tajnik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) Adnan Džemidžić skeptičan je u vezi s nastavkom tamošnjeg prvenstva u srpnju ili kolovozu, kako je okvirno predložila UEFA, pa makar i bez gledatelja.

Razlog je što stadioni u Bijeljini, Kaknju i Ugljeviku nemaju reflektore, a utakmice će se zbog vrućina igrati u večernjim terminima.

Lionel Messi, Neymar i Cristiano Ronaldo UEFA zaprijetila ligama koje misle prekinuti prvenstvo. Igrači bi se mogli suočiti s katastrofalnim posljedicama

U razgovoru za Dnevni avaz glavni operativac krovne nogometne organizacije u susjednoj zemlji ukazao je i na problem s noćnim osvjetljenjem.

"Nakon duge videokonferencije s predstavnicima svih 55 članica, Izvršni odbor UEFA-e odlučio je da se do daljnjega odgode sve utakmice koje su pod njezinim okriljem. Okvirno je odlučeno da se nacionalna nogometna prvenstva nastave u srpnju ili kolovozu ako se dobije borba protiv koronavirusa. Tragat ćemo za najboljim rješenjem, trenutačno ništa pouzdano ne znamo, jer je i UEFA sve odluke donijela okvirno. Zdravlje igrača nam je najbitnije. Nećemo ih izlagati opasnosti od ozljeda i svakako ćemo voditi računa i o humanom aspektu cijele situacije. Sve ćemo razmotriti prije donošenja konačne odluke. Nije nimalo bezazlena situacija jer nitko ne zna do kada će trajati pandemija opakoga virusa", kazao je Džemidžić.

Više o

Nastavi čitati