Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bavarci jasni i glasni

U Bayernu bijesni zbog dosad nezabilježenog poteza Francuza, uputili su im kritike: "Nije pošteno"

U bavarskom divu smatraju da je njihova zvijezda oštećena i da Francuzi nisu pošteno postupili.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi put od osnutka 1956. ove godine neće se dodijeliti Zlatna lopta France Footballa.

Svoju odluku Francuzi su objasnili time što, po njima, u ovoj isprekidanoj i čudnoj sezoni ne mogu postaviti poštene i jednake kriterije za sve kandidate.

Takvim objašnjenjem nisu zadovoljni u Bayernu. Direktor bavarskog giganta Karl-Heinz Rummenigge krizirao je tu odluku, smatrajući da je nagradu ove sezone zaslužio njihov Robert Lewandowski.

"Lewandowski igra možda u najbolje u karijeri. Nažalost, France Football otkazao je Zlatnu loptu, zbog čega baš i nismo sretni. To nije pošteno - ne samo prema Bayernu nego i Robertu, koji je mogao osvojiti."

gol expired Zvijezda Barce izbrisala sporni video, ali bilo je kasno: Zna se da voli popiti, čini se da je pretjerao divider

"Vjerujem da je bilo moguće dodijeliti nagradu za najboljeg na svijetu u godini u kojoj je sezona, osim u Francuskoj, odigrana do kraja", smatra Rummenigge.ž

Lewandowski je ove sezone zabio 34 gola u 31 bundesligaškoj utakmici te je izjednačio rekord legendarnog Gerda Müllera osvojivši tu titulu treći put zaredom.

Ukupno je u sezoni zabio čak 51 gol u svim natjecanjima, a moći će još podebljati učinak kada se nastavi Liga prvaka. Bayern igra uzvratnu utakmicu protiv Chelseaja 8. kolovoza. U prvoj su Nijemci slavili s 3:0. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider