Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imaju vatrene navijače

Predstavljamo potencijalnog protivnika Dinama u Ligi prvaka: Dočekuje ih bivši kapetan Hajduka

U 3. pretkolu Lige prvaka Dinamo bi mogao igrati protiv prvaka Poljske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U švicarskom Nyonu danas je održan ždrijeb 3. pretkola Lige prvaka u kojem je sudjelovao i hrvatski predstavnik Dinamo.

Tako je hrvatski prvak saznao da će u 3. pretkolu igrati protiv pobjednika para Legija - Flora. Pretpostavljamo da će to biti poljska momčad, a prva utakmica na rasporedu je 3. ili 4. kolovoza na maksimirskom stadionu u Zagrebu.

Legija je prošle sezone osvojila poljsko prvenstvo, ali zato se u europskim natjecanjima i nisu najbolje proveli. Ispali su već u 2. pretkolu Lige prvaka od ciparske Omonije koja je slavila nakon produžetaka s 2:0. Poljaci su dobili popravnu šansu za plasman u grupnu fazu Europske lige, ali i ondje su naletjeli na minu, i to na posljednjoj stepenici.

Svladao ih je Qarabag s visokih 3:0 u 4. kolu Europske lige, zbog čega je poljska momčad ostala bez Europe.

Poljska momčad uglavnom igra u formaciji 3-4-2-1, a za njih nastupa i bivši kapetan Hajduka i hrvatski reprezentativac Josip Juranović, koji je trenutačno 3. najvrjedniji igrač poljske momčadi.

Filip Krovinović (Foto: AFP) Filip Krovinović se zbog Hajduka odrekao ogromne plaće divider

Njegova je vrijednost procijenjena na 2,5 milijuna eura, dok je prema Transfermarktu najvrjedniji igrač poljske momčadi Luquinhas, koji vrijedi 3,5 milijuna eura. Ukupna vrijednost poljske momčadi prema Transfermarktu je 25,6 milijuna eura.

Od poznatijih imena za poljsku momčad nastupaju još i povremeni reprezentativac Srbije Filip Mladenović te češki napadač Tomas Pekhart, koji je upisao 15 minuta u susretu protiv Engleske na Europskom prvenstu 2020.

Na klupi je poljski trener Cezslav Michniewicz, koji je osim nekolicine poljskih klubova vodio i mladu reprezentaciju Poljske do 21 godine.

Na putu do 2. pretkola Lige prvaka Poljaci su izbacili norveškog predstavnika Bodo/Glimt s ukupnih 5:3, dok ih je u poljskom Superkupu svladao Rakow, koji je slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Naravno, hrvatski prvak najprije mora pobijediti ciparsku Omoniju u 2. pretkolu Lige prvaka, a prva utakmica igra se već u utorak 20. srpnja s početkom u 20 sati na stadionu Maksimir.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider