Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gol u stilu messija

Čudesni pogodak Fodena zasjenio veličanstveni preokret Francuske u samo nekoliko minuta!

Čudesni pogodak Phila Fodena nije bio dovoljan Engleskoj da upiše pobjedu na startu Europskog prvenstva do 21 godine.

Phil Foden (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Čudesan pogodak na Europskom prvenstvu do 21 godine u Italiji i San Marinu postigao je Phil Foden, mlada zvijezda engleskog prvaka Manchester Cityja. Engleska je u susretu 1. kola skupine C izgubila od Francuske 2:1.

Za vodstvo Engleske zaslužan je bio Foden, koji je u stilu Lionela Messija primio loptu daleko od šesnaesterca gostiju, te se potom sjurio prema golu, nanizao nekoliko Francuza i neobranjivo pogodio donji lijevi kut nemoćnog francuskog vratara.

gol expired Halilović brutalno iskren nakon debakla: "Bili smo sramotni. Teško je nešto reći" divider

Englezi su bili nekoliko minuta udaljeni od uzimanja sva tri boda, ali je Ikone u 89. minuti zabio za izjednačenje nakon velikog pritiska Francuza, koji su od 62. minute imali igrača više, a onda je Wan-Bissaka duboko u sudačkoj nadoknadi nesretno pogodio vlastitu mrežu za pobjedu Francuske.

Crveni je karton osam minuta nakon vodstva Engleza dobio Choudhury, nakon čega je Aouar po drugi put promašio kazneni udarac za Francusku. Prvi je put, u 25. minuti prvog dijela, to napravio Dembele.

gol expired Težak udarac za Hrvatsku: Ponajbolji igrač vjerojatno više neće zaigrati na Euru divider

Henderson je obranio prvi kazneni udarac, kojim je ujedno unio nesigurnost u redove Francuza, koji su potom promašili (vratnica) i drugi udarac s bijele točke.

Hrvatska će u susretu 2. kola za tri dana igrati protiv Francuske, a Rumunjska, koja je s 4:1 bila bolja od mini Vatrenih, će igrati protiv Engleza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider