Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Digla se velika prašina

Tunižani poludjeli na kontroverznog suca i pripremaju žalbu: "Ovo je skandal, to je nedopustivo"

Sudac Sikazwe je tijekom susreta Malija i Tunisa imao niz propusta, a najveći je napravio u 85. minuti kada je označio kraj utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Susret prvog kola skupine F na afričkom Kupu nacija u kojem je Mali pobijedio Tunis sa 1-0, obilježili su katastrofalni propusti zambijskog suca Jannyja Sikazwe koji je dva puta prije vremena svirao kraj utakmice.

Sikazwe je tijekom susreta imao niz propusta, a najveći je napravio u 85. minuti kada je označio kraj utakmice. Potom je, na sugestiju pomoćnika, odlučio nastaviti utakmicu, ali je i definitivno zaključio susret nekoliko sekundi prije isteka 90. minute unatoč tome što su se u drugom poluvremenu izvodila dva jedanaesterca, nekoliko puta uključivao VAR, obavljale izmjene, crveni karton Toureu iz Malija…

gol expired Neviđena lakrdija: Smijurija epskih razmjera, evo što je napravio potpuno smušeni sudac na velikom turniru divider

Pola sata nakon isteka susreta činilo se kako će se odigrati sudačka nadoknada u trajanju od najmanje pet, šest minuta. Igrači Malija su se vratili na teren, no Tunižani su ostali u svlačionici i po svemu sudeći pripremaju žalbu.

"Ovako nešto je nedopustivo. Sudac nam je oduzeo sedam, osam minuta. Njegova odluka je neobjašnjiva," kazao je izbornik Tunisa Mondher Kebaier.

"Igrači su već bili u ledenoj kupki kada su nas pozvali da se vratimo van. Dugo sam trener, ali ovako nešto nikada nisam vidio. Čak se i četvrti sudac spremao podići ploču kako bi pokazao koliko će minuta nadoknade još biti, a onda se začuo zvižduk za kraj susreta," dodao je Kebaier.

gol expired Đoković će pratiti Australian Open iz pritvora? Stručnjak za imigraciju objasnio što čeka srpskog tenisača divider

Jedini je pogodak postigao Ibrahima Kone koji je u 48. minuti realizirao jedanaesterac. Tunižani su mogli osvojiti bod i zabiti na isti način, no u 77. minuti je udarac s bijele točke Khazrija obranio vratar Malija Mounkoro.

Sikazweu je ovo peto afričko prvenstvu, sudjelovao je i na Svjetskom prvenstvu 2018. i sudio finale Afričkog klupskog kupa.

Međutim, ovo nije prvi put da je u središtu kontroverze. Tijekom Kupa nacija 2019. "proslavio" se katastrofaalnom arbitražom na utakmici Senegal - Alžir, a u studenom 2018. je suspendiran nakon utakmice afričke Lige prvaka u kojoj je sudio zbog "sumnje u korupciju". No, zbog nedostatka dokaza, ova suspenzija je ukinuta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider