Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
6 UTAKMICA, 30 GOLOVA

Tudorov Marseille vratio se u igru, Liverpool isporučio sedam komada na Ibroxu

Kompletirano je četvrto kolo grupne faze UEFA Lige prvaka.

Igor Tudor (Foto: Afp)

Nakon što je Napoli u ranijem terminu savladao Ajax rezultatom 4:2, u drugom dvoboju A skupine Liverpool je kao gost nadigao Rangers sa 7:1 i tako stigao nadomak prolaska.

Igrači Club Bruggea Napoli novom dominantnom pobjedom osigurao osminu finala, belgijsko čudo ispisalo povijest divider

Rangers je pred svojim navijačima poveo lijepim golom Arfielda (17), no Firmino (24) je ubrzo potom poravnao na 1:1, da bi u nastavku Liverpool u potpunosti nadigrao škotskog doprvaka. Firmino (55) je svojim drugim golom doveo "crvene" u vodstvo, Nunez (66) je povisio na 3:1, a zatim je s klupe ušao Mohamed Salah (75, 80, 82) i u samo sedam minuta postigao "hat-trick". Posljednji pogodak djelo je Harveya Elliotta.

Borna Barišić odigrao je čitav susret za Rangers, dok je Antonio Mirko Čolak igrao do 76. minute.

Standings provided by Sofascore

Barcelona se za sada izvukla, Bayern dominantan 

U najzanimljivijoj utakmici večeri Barcelona i Inter su na Camp Nou podijelili bodove igravši 3:3 (1-0) u skupini C. Povela je Barcelona preko Dembelea (40) u završnici prvog poluvremena, no Inter je uspio preokrenuti golovima Barelle (50) i Lautara (63). Ipak, uz veliku dozu sreće Lewandowski (82) je pogodio za 2-2, a nakon što je Gosens (89) po drugi put doveo Inter na korak od prolaska, opet se ukazao Lewandowski (90+2) i preciznim udarcem glavom spasio Barcelonu.

Marcelo Brozović zbog ozljede mišića nije konkurirao za nastup u dresu Intera.

Interovi igrači slave pogodak Drama na Camp Nouu: Inter šokirao Barcelonu, Katalonci na rubu ispadanja divider

Bayern je osigurao jedno od prva dva mjesta u skupini C 4-2 (4-0) pobjedom na gostovanju kod Viktorije u Plzenu. Njemački je prvak riješio pitanje pobjednika u prvih 45 minuta kada su zabijali Mane (10), Müller (14) i Goretzka (25, 35), da bi u nastavku Vlkanova (62) i Kliment (75) ublažili poraz domaćih.

Josip Stanišić igrao je čitav susret za Bayern.

Standings provided by Sofascore

Brugge sve iznenadio, Atletico i Bayer u teškoj poziciji

Club Brugge je remizirao 0:0 na gostovanju kod madridskog Atletica u skupini B što mu je već tada osiguralo prolazak, neovisno o Portovoj pobjedi u Leverkusenu ostvarenoj u udarnom terminu.

Porto je poveo u otvaranju utakmice preko Galena (6), potom je Demirbay u 16. minuti zapucao kazneni udarac za poravnanje, da bi u nastavku Taremi (53-11m, 64-11m) dva puta bio precizan s bijele točke za goste.

Club Brugge sada ima 10 bodova, četiri više od drugog Porta, šest više od trećeg Atletica, a sedam od četvrtog Bayera.

Standings provided by Sofascore

Tudor dodatno zakomplicirao najneizvjesniju skupinu

U skupini D je Marseille, kojega vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, kao gost u Lisabonu svladao Sporting s 2-0 (2-0), dok je Tottenham Hotspur na svom terenu bio bolji od Eintrachta iz Frankfurta sa 3-2 (3-1).

Marseille je do velike prednosti u Lisabonu stigao u 18. minuti kada je isključen Esgaio zbog prekršaja za kazneni udarac, a siguran izvođač 11-erca bio je Guendouzi (20-11m). Alexis Sanchez (30) vrlo brzo potom povisio je na 2-0, a Marseille je mirno sačuvao tu prednost.

Eintracht je poveo u Londonu golom Kamade (14), no ta prednost je trajala samo pet minuta prije no što je Son (19) izjednačio na 1-1. Zatim je Kristijan Jakić skrivio kazneni udarac zbog prekršaja na Kaneu (28-11m) koji je sam i realizirao 11-erac za 2-1. Son (36) je svojim drugim golom povisio na 3-1, a taj je rezultat stajao sve do pred kraj dvoboja kada je Alidou (87) smanjio na 3-2. U sudačkoj nadoknadi Kane nije iskoristio još jedan kazneni udarac za Tottenham.

Ivan Perišić ostao je na klupi Tottenhama, Kristijan Jakić je odigrao čitavu utakmicu za Eintracht, dok je Hrvoje Smolčić debitirao u Ligi prvaka ušavši u igru u 70. minuti za sastav iz Frankfurta.

Tottenham je na vrhu skupine sa sedam bodova, Marseille i Sporting imaju po šest, a Eintracht četiri boda.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider