VAR je debitirao u Hrvatskoj, i to na kakav način. Na utakmici Varaždina i Hajduka (0:3) Tihomir Pejin donio je čak četiri krucijalne odluke nakon pregleda videosnimke – dosudio je tri penala za Hajduk i poništio im jedan gol.

Očekivano, Igor Tudor, slavljenik u prvoj povratničkoj utakmici u Hajduku, bio je zadovoljan takvim ishodom.

"Blaženi VAR, neka bude ovako dobar svaku utakmicu. Sigurno će pomoći boljoj momčadi, ali važno je da ljudi koji su tu imaju poštenje, izaberu pravi situacije i dobro ih ocijene. Ja sam za VAR, u Serie A je donio puno dobrih stvari", rekao je.

Međutim, savjetnik Hajdukova predsjednika Mario Stanić iznio je ponešto drugačije viđenje ove nogometne inovacije.

''Ja sam za i protiv VAR-a, načelno protiv jer ubija emociju. Puno toga se događa sporo, a mi čekamo što će se dogoditi, ali sam i za to da se neke sporne stvari očiste. Dajmo šansu VAR-u pa ćemo vidjeti, ne može se gledati nakon jedne utakmice, nego tek nakon tri godine", prenosi Dalmatinski portal.

"Bit će jako puno polemike. Kada gledam iz šire slike, nogomet je u Hrvatskoj dosta spor, pa sam definitivno protiv VAR-a jer ga još više usporava. Polemike se događaju i po puno jačim i ozbiljnijim ligama, bit će uvijek onih koji su za i protiv", rekao je Stanić.

Trener Varaždina Luka Bonačić nije krivio VAR za poraz.

"Moram analizirati zašto nismo bili na nivou koji sam očekivao. Nije VAR presudio, nego je Hajduk bio kvalitetniji. Čestitke Igoru, mi se okrećemo Istri."