Zemljotres koji je jutros dobrano zadrmao Zagreb najviše je pogodio starije zgrade u centru grada i općenito trošna zdanja.

Mnogi Dinamovi navijači jamačno su se upitali kako je prošao Maksimir, sklepani stadion koji se urušavao posljednjih godina i bez potresa.

Slijedom mnogobrojnih upita iz Dinama su se oglasila sa sljedećim priopćenjem za javnost:

"Temeljem više medijskih upita o stanju stadiona Maksimir nakon jutrošnjih potresa, želimo vas izvijestiti da smo tijekom prijepodneva izvršili preliminarni pregled stadiona te su konstatirana manja oštećenja na podnožju zapadne i istočne tribine u vidu odrona manjih betonskih dijelova te pucanja dvije staklene površine na sjevernoj tribini.

O provedenom pregledu smo sastavili fotodokumentaciju i dostavili nadležnom gradskom uredu. Prilaz podnožju tribine istok, kao i samoj tribini, blokiran je fizičkim zaprekama, dok je podnožje zapadne tribine od ranije zaštićeno u tu svrhu postavljenom zaštitnom mrežom.

O svemu smo izvijestili nadležni gradski ured uz zamolbu za hitnim pregledom cijelog stadiona od strane stručnih službi, osobito konstrukcija istočne, zapadne i sjeverne tribine.

Podsjećamo da je stadion Maksimir i dalje zatvoren i zbog pandemije koronavirusom, osim za rad nužnih klupskih službi i uprave GNK Dinamo", stoji u priopćenju plavog kluba iz Maksimirske 128.