Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
luda završnica LP

Real je najskuplji, Roma najjeftinija: Trofej Lige prvaka ponovno u rukama Hrvata?

Kreće završnica najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

Video zid polufinala Lige prvaka

Jedno "finale prije finala" i jedan sudar velikih iznenađenja - tako izgleda polufinale Lige prvaka, koje se igra večeras, sutra, i onda odmah: idući tjedan. U finale će ići: pobjednik okršaja Bayern - Real Madrid, i pobjednik Liverpool - Roma.

Prema kladionicama: prvi par je gotovo potpuno izjednačen. Vrlo blagi favorit je Real Madrid s oko 53 posto izgleda za plasman u finale, dok Bayern ima oko 47 posto. A ovom drugom, večerašnjem paru, kladionice vide jasnog favorita: to je Liverpool s oko 68 posto izgleda, dok Romi daju oko 32 posto. Bit će to i intrigantan sudar dvojice trenera iste generacije, s time da je Jürgen Klopp zasad mnogo uspješniji od Eusebija di Francesca.

"Brada i naočale! To je Klop rekao o našoj sličnosti. Ali meni se sviđa i njegova filozofija nogometa! I sretan sam i zabrinut zbog suočavanja s takvim trenerom. Njegova ideja nogometa bliska je mojoj. Ali, naravno, on se do sada dokazao više nego ja", rekao je Eusebio Di Francesco.

A sad pogledajte što kaže nogometno tržište: kolika je novčana vrijednost ovih momčadi?

Najskuplju ekipu ima Real Madrid i vrijedi gotovo milijardu eura! Drugi je Bayern sa oko 780 milijuna eura i zato je, između ostalog, ovaj par tako poseban. Liverpool je treći s oko 550 milijuna eura vrijednosti, a najjefitiniju momčad ima Roma s oko 390 milijuna eura.

Procjene kladionica su zanimljive: Real, Bayern i Liverpool gotovo su izjednačeni, od 32 do 29 posto, dok je jedini autsajder prema njima - Roma. Njoj ostaje oko 9 posto. Međutim, upravo je Roma senzacionalnim izbacivanjem Barcelone u četvrtfinalu pokazala kako se igra protiv svih procjena!

"Kad su mi rekli da je Roma pobijedila Barcelonu s 3:0, prvo sam mislio da se netko šali! Ali zapravo ja volim ovu igru baš zato što je to moguće. I mi smo napravili slično protiv Manchester Cityja. Na neki način smo u sličnoj situaciji", rekao je trener Liverpoola Jurgen Klopp.

U igri za trofej Lige prvaka su ostala trojica Hrvata. Modrić i Kovačić u Realu i Lovren u Liverpoolu. Prema procjenama kladionica: šanse Reala i Liverpoola zajedno veće su od šansi Bayerna i Rome, pa bismo na kraju lako mogli ponovno slaviti veliki naslov naših nogometaša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider