Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je spremno

Real Madrid zakapario tri pojačanja za novu sezonu: Pada rekord na Bernabeuu, Kraljevi dogovorili veliki transfer!

Real Madrid slaže kadrovsku križaljku za novu sezonu, a trojica igrača već su na putu za Santiago Bernabeu…

Florentino Perez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Carlo Ancelotti uvjerava sve oko sebe da ostaje još jednu sezonu u Realu i da je već isplanirano koga će Madriđani dovesti u ljetnom prijelaznom roku.

Hrvatska nogometna reprezentacija Engleski velikan želi Dinamova dragulja, a Kovačić napušta "ludi" Chelsea: "Matea traže dva diva" divider

Jasno je da Real treba pojačanja kako bi osvježio momčad. Glavne poluge pritisnule su godine i potrebna je barem djelomična rekonstrukcija momčadi.

Unatoč tomu što ima 23 igrača na raspolaganju, Ancelotti se ove sezone oslonio na samo njih 18, što ga je natjeralo da improvizira s nalaženjem pozicija za neke igrače kao što su Camavinga, Nacho, Valverde, Kroos...

Tri Realova pojačanja

U planu obnove momčadi već su zavedena dva imena; lijevi bek Fran Garcia i Brahim Diaz. Usto, španjolski mediji navode da je Real na korak do potpisivanja Judea Bellinghama, engleskog reprezentativca u redovima Borussia Dortmunda, koji bi trebao biti najveće ovoljetno pojačanje Reala. Madriđani nastavljaju češljati tržište ne bi li pronašli još jednog centarfora i desnog beka, a ne isključuje se ni transfer Celtina veznjaka Gabrija Veige.

Jude Bellingham i Harry Kane Jude Bellingham i Harry Kane (Foto: Afp)

Fran Garcia zablistao je u Rayo Vallecanu, gdje je stasao u posljednje dvije sezone. Čini se da je uvjerio svoj matični klub da je spreman prihvatiti izazov igranja u prvoj momčadi. Real ga je prodao Rayu za dva milijuna i zadržao 50 % njegovih prava.

Rayo je njegovu klauzulu procijenio na 10 milijuna eura, a Real je platio pola te cijene. Brahim Diaz vraća se s dvogodišnje posudbe u Milanu, gdje je stekao ime i iskustvo na najvišoj razini. Talijanski klub želi ga zadržati, no Real odbija tu mogućnost i vraća ga u svoje jato.

Bellingham na korak do Bernabeua, pada Realov rekord

Jude Bellingham bio bi najveće pojačanje ako se transfer doista realizira, a vodeći španjolski sportski dnevnici uvjeravaju da je to gotovo riješeno. Real je navodno sve dogovorio s mladim Englezom, potpisat će ugovor do 2029. i dobit će godišnju plaću od 14 milijuna eura neto.

Mislav Oršić Bjelica slaže transfer-listu: Mislav Oršić je uz Petkovića ime koje se spominje divider

Međutim, iznos transferne odštete još treba zaključiti: Borussia traži 140 milijuna, a maksimalna ponuda Reala iznosi 120 milijuna eura. Tu će još biti nagađanja. Borussia ne mora brzati jer 19-godišnjem veznjaku ugovor istječe u ljeto 2025. Kako god, očito je da će pasti Realov ulazni rekord. Zasad ga drži Eden Hazard, koji je iz Chelseaja prešao u Real za 115 milijuna eura.

Centarfor i desni bek

Real također traži zamjenu za Karima Benzemu, koji je također ušao u godine i teško da može igrati baš svaku utakmicu. Benzemina potpora mogao bi biti Alvaro Rodriguez, 18-godišnji Realov napadač, koji je trenutačno član Castille.

Real traži i zamjenskog desnog beka, iako to nije hitno jer ima Carvajala i Lucasa Vazqueza na toj strani, a tu poziciju mogu pokriti Nacho, Rudiger i Militao u slučaju nužde.

U Realu su svjesni da je vrijeme da se osigura kvalitetna zamjena za 31-godišnjeg Carvajala. Pričalo se o Viniciusu Tobiasu, Brazilcu iz Castille koji je došao na posudbu iz Šahtara. Cijena je 10 milijuna eura. Real je zatražio još jednu godinu da provede na posudbi kako bi ispratio njegov napredak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider