Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vijesti s Otoka

Engleski velikan želi Dinamova dragulja, a Kovačić napušta "ludi" Chelsea: "Matea traže dva diva"

Engleski klubovi i mediji budno prate zbivanja u Maksimiru…

Hrvatska nogometna reprezentacija (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Transferna situacija u Dinamu tema je engleskih medija. Engleski novinari koji prate najveće londonske klubove pozorno prate što se događa u Maksimiru.

Igor Bišćan Dinamovo iznenađenje: Evo tko bi mogao biti prvo Bišćanovo pojačanje, a tko je sve šokirao plaćom divider

Ponovno me kontaktirao stari kolega Nizaar Kinsella, poznati engleski novinar, koji trenutačno radi za Evening Standard, a prati ga i milijunska publika na društvenim mrežama.

Kinsella je najpoznatiji po praćenju Chelseaja, slovi kao ponajbolje informirani novinar kada je u pitanju klub sa Stamford Bridgea, ali otkako radi za Evening Standard, pobliže prati i što se zbiva u Arsenalu.

"Kakva je situacija s Josipom Šutalom? Hoće li ga Dinamo prodati ovo ljeto?" upitao je engleski kolega.

"Čujem da je Arsenal ozbiljno zainteresiran. Navodno je i Leipzig u igri, ali nije jasno hoće li Nijemci prodati Gvardiola. Ako ostaje, teško da će dovoditi Šutala. Što misliš, koliko će Dinamo tražiti za Šutala?" raspitivao se kolega.

Jučer smo donijeli priču o tome kako je Dinamo, odnosno Igor Bišćan ozbiljno zainteresiran za stopera Varaždina Luku Jelenića, koji je u strelovitom usponu. To sugerira da se Modri spremaju na prodaju Josipa Šutala i da već traže zamjenu.

Naravno da nije moglo proći bez opservacija na temu Chelseaja, koji je jedna od glavnih tema engleskih medija, ali ne po dobrom.

"Na Stamford Bridgeu totalni je kaos. Nikada nisam vidio takve ludosti otkako pratim nogomet. Podigli su sve na višu razinu. Chelsea možda očekuje velika kriza, iz koje će se teško iščupati", kazao nam je engleski kolega.

"Što se tiče Kovačića, a vas to u Hrvatskoj sigurno najviše zanima, mislim da će otići u predstojećem ljetnom prijelaznom roku. Chelsea mu još nije ponudio novi ugovor, a to puno govori. No nema brige za Kovačića, traže ga veliki klubovi. Znam za interes Manchester Cityja, Pep Guardiola želi Kovačića, jako ga cijeni, a u utrku bi mogao ući i Bayern, iako kod Nijemaca postoji prijepor kakvog točno veznjaka trebaju. Nisu se još odlučili za profil koji traže", kazao je kolega, koji je prošle jeseni bio u Zagrebu prateći Chelsea, a vidjeli smo se i Katru na Svjetskom prvenstvu, gdje je pratio englesku reprezentaciju.

"Kako stoje stvari, izgleda da s Chelseajem sljedeće sezone neću na europski kontinent, prije ćemo u Championship, ali zato idem na Superclasico u Buenos Aires. Ako ne prije, vidimo se na Euru u Njemačkoj. Budući da Engleske nema u završnici Lige nacija, navijat ću za Hrvatsku. Vatrenima želim puno sreće, iako me uvijek zezaš za Englesku i Chelsea", našalio se za kraj.   

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider