Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tužne vijesti

Prekinuli karijeru i priključili se obrani Ukrajine: Tri mlada sportaša poginula u ruskoj invaziji

Ukrajina je objavila da su tri mlada sportaša izgubila život u ruskom napadu na njihovu državu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri mlada sportaša izgubila su život u obrani od ruske invazije, otkrila je Ukrajina. Radi se o mladom biatloncu Jevhenu Mališevu te dva nogometaša, Vitaliju Sapilu i Dmitru Martinenku.

Mališev, 20-godišnji biatlonac, bio je član juniorske reprezentacije Ukrajine, a život je izgubio u Harkivu, koji posljednjih dana trpi teško granatiranje. Najmanje 21 osoba je ubijena, a čak 112 ih je ranjeno u napadu na drugi ukrajinski grad po veličini.

Talentirani Mališev je prekinuo profesionalnu karijeru kako bi se uključio u obranu Ukrajine od ruske agresije.

Dva nogometaša stradala u ruskoj invaziji

Osim njega, život su izgubila i dva nogometaša. 21-godišnji Sapilo nosio je dres mlade momčadi Kapartyja, a život je izgubio 25. veljače u obrani Kijeva.

25-godišnji Martinenko je bio član FC Gostomela, a život je izgubio tijekom raketnog napada, u kojem su stradali on i njegova majka.

"Naše misli su s obiteljima, prijateljima i suigračima mladih ukrajinskih nogometaša Vitalija Sapila i Dmitra Martinenka, prvih prijavljenih stradalih nogometaša u ovom ratu. Počivajte u miru", poručila je FIFPRO, svjetsko udruženja profesionalnih nogometaša.

Poznati sportaši se priključili obrani Ukrajine

Brojni poznati sportaši priključili su se obrani Ukrajine od ruske agresije. Među njima je Oleksandar Usik, svjetski boksački prvak, ali tu su i dva bivša svjetska boksačka prvaka, braća Vladimir i Vitalij Kličko.

Upravo se braća Kličko nalaze na crnoj listi 24 osobe koje Rusi žele likvidirati, a s tim ciljem navodno je predsjednik Rusije Vladimir Putin poslao 400 plaćenika u Ukrajinu, piše engleski BBC.

Osim boksača, obrani se priključio i tenisač Sergej Stahovskij. On je prije samo dva mjeseca nastupio na Australian Openu, a prije samo nekoliko dana priključio se rezervnom sastavu ukrajinske vojske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider