FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NEVJEROJATNO

BBC tvdi: Vladimir Putin šalje plaćenike da ubiju ukrajinsku braću Kličko

Vladimir Kličko je poslao poruku da se rat u Ukrajini hitno završi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I nakon tjedan dana od prvog napada rat u Ukrajini ne staje. Rusi svim snagama žele osvojiti Ukrajinu, a veliki vođa Vladimir Putin navodno priprema novi plan.

Prema pisanju BBC-ja, ruski predsjednik navodno je poslao elitnu postrojbu od 400 plaćenika kojima je zadatak ubiti 24 vođe Ukrajine, a među njima su i legendarna braća Kličko, jedni od najpoznatijih Ukrajinaca u svijetu.

''Putin je sastavio crnu listu na kojoj su visoki ukrajinski dužnosnici i uglednici. Među njima su i dva bivša svjetska boksačka prvaka u teškoj kategoriji, braća Vitalij i Vladimir Kličko. Oni su omiljeni među Ukrajincima i postali su zaštitna lica otpora ruskoj agresiji i okupaciji. Vitalij je zadnjih osam godina gradonačelnik Kijeva, a Vladimirovo dobrovoljno pristupanje vojsci je dobilo ogroman publicitet u svijetu'', piše ugledni BBC.

gol expired Navijači Barce brane Kijev i poručuju: "Stigla je pomoć s Balkana, oni nas razumiju" divider

Navodno plaćenici prate Ukrajince putem mobilnih veza, a britanski Times piše da ubojstvo predsjednika Zelenskog više nije prioritet jer su počeli pregovori između Ukrajine i Rusije.

Rusi izbačeni iz gotovo svih sportova

Sportaši iz Rusije više se ne mogu natjecati u Europi u nogometu, košarci, šahu, Formuli 1, hokeju i drugim popularnim sportovima, a Rusima je oduzeto Svjetsko prvenstvo u odbojci, kao i finale Lige prvaka koje se trebalo igrati u svibnju.

Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB) oduzela je Rusiji organizaciju Svjetskog prvenstva za odbojkaše zbog agresije na Ukrajinu.

gol expired Mario Hezonja objasnio zašto opet nije igrao za Hrvatsku: "Sve ti je jasno" divider

Svjetsko odbojkaško prvenstvo u Rusiji je trebalo biti održano u kolovozu i rujnu, ali je, kako se navodi u priopćenju, "preseljeno" iz Rusije.

"Upravni odbor FIVB-a došao je do zaključka da bi bilo nemoguće organizirati Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Zbog toga je odlučeno da se oduzme domaćinstvo", navode iz FIVB-a.

Olimpijski pobjednici Francuzi i svjetski prvaci Poljaci prošlog su vikenda objavili da namjeravaju bojkotirati ovaj događaj ako se održi u Rusiji. Nova zemlja domaćin bit će objavljena naknadno.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider