Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real ima najteži raspored

Već sutra se nastavlja borba za titulu: Što nas očekuje u posljednja tri kola La Lige?

Ostala su još tri kola dramatične borbe za vrh La Lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri kola prije kraja prvenstva, Atletico Madrid je vodeća momčad španjolske La Lige. S osvojenim bodom protiv Barcelone i jučerašnjim kiksom madridskog Reala, momčad Diega Simonea zadržala je dva boda prednosti pred konkurentima u dramatičnoj borbi za naslov prvaka.

Nakon što je Barcelona osvojila tek bod protiv Atletica, momčad Zinedina Zidana imala je sve u svojim rukama. S pobjedom protiv Seville, preskočili bi Barcelonu i bodovno se izjednačili s gradskim rivalom, ali su uspjeli osvojiti tek bod u posljednjim minutama susreta.

gol expired Madriđani rigaju vatru nakon jedanaesterca za Sevillu: "Ovo je sramota! Ništa nije slučajno..." divider

Tako da prvenstvenu ljestvicu predvodi madridski Atletico s dva boda prednosti pred glavnim konkurentima, dok Sevilla zaostaje velikih šest bodova. Do kraja su ostala tri kola, a prvenstvo se nastavlja već sutra.

Već sutra kreće dramatična borba za naslov

36. kolo La Lige otvara Barcelona koja odlazi u goste Levanteu, 14. plasiranoj momčadi prvenstva koja ne zna za pobjedu već mjesec dana, dok madridske momčadi očekuju nešto teži ispiti.

Atletico na domaćem terenu dočekuje petoplasiranu momčad La Lige, Real Sociedad koji su u prvom susretu ove sezone svladali s 2:0, dok madridski Real odlazi u goste Granadi koja je ove sezone napravila izvanredan uspjeh u Europi.

Iako su ove sezone došli do četvrtfinala Europske lige, na pobjedu protiv kraljevske momčadi čekaju od 2013. godine.

Real odlazi na neugodno gostovanje

U 37. kolu La Lige Atletico na domaćem terenu dočekuje momčad iz Pamplone koja ih od povratka u prvi razred španjolskog nogometa 2016. godine, nikako nije uspijela pobijediti, dok Real čeka puno teži ispit.

Tako momčad Zinedina Zidana odlazi na neugodno gostovanje u Baskiju, gdje su nekoliko kola ranije Simeonovi ratnici kiksali i osvojili tek jedan bod, čime su opasno zakomplicirali borbu za vrh ljestvice.

Čeka ih tvrda utakmica s malo šansi, dok bi Barceloni trebalo biti nešto lakše protiv Celta Viga koji dolazi na Camp Nou. U prvom susretu ove sezone svladali su ih s visokih 3:0, ali u prošlosti je momčad Celta Viga znala zagorčati život katalonskoj momčadi.

gol expired Izvrstan Rakitićev nastup u dramatičnoj borbi za naslov: "Bili smo bolji od Reala, borit ćemo se do kraja" divider

U posljednjem 38. kolu La Lige Atletico i Barcelona odlaze na gostovanje kod momčadi koje su na začelju ljestvice, dok madridski Real čeka još jedan težak prvenstveni ispit protiv Villareala koji je ove sezone napravio izvanredan uspjeh plasiravši se u finale Europske lige.

Tako Valladolid, 17. plasirana momčad ljestvice, koja se bori za goli život dočekuje Atletico, dok posljednja momčad prvenstva Eibar dočekuje katalonsku momčad na svome terenu.

Raspored posljednja tri kola La Lige

36. kolo

Atletico Madrid - Real Sociedad

Granada - Real Madrid

Levante - Barcelona

37. kolo

Atletico Madrid - Osasuna

Athletic Bilbao - Real Madrid

Barcelona - Celta Vigo

38. kolo 

Valladolid - Atletico Madrid

Real Madrid - Villarreal 

Eibar - Barcelona

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider