Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"daleko su ispred nas"

Može li Tramezzani nastaviti Hajdukov niz protiv Osijeka ove sezone? "Tradicije su da se ruše"

S početkom u 15 sati u subotu je na rasporedu veliki derbi hrvatskog prvenstva u kojem Osijek dočekuje Hajduk.

U subotu je na rasporedu derbi Prve HNL u kojem Osijek dočekuje Hajduk. Iako Osijek na otvaranju drugog dijela sezone niže pobjede i u derbi s Hajdukom ulazi kao favorit, trener Nenad Bjelica poziva na oprez.

"Hajduk je Hajduk. I kad je najbolji, i kad nije u najboljem stanju, to je veliki hrvatski klub koji mi apsolutno poštujemo. Poštujemo njihove igrače, njihovog trenera, imaju oni jako, jako puno kvalitete u momčadi, tako da nas čeka težak zadatak."

Ove sezone Osječani u prvenstvu nisu uspjeli pobijediti samo jedan klub i to upravo Hajduk. U 2. kolu, Kuleševićev Osijek protiv Vukasovog Hajduka, pobjeda Splićana u Gradskom vrtu 2:1.

A u 11. kolu, Primorčev Hajduk protiv Bjeličinog Osijeka, remi 1:1 na Poljudu, s time da je goste poraza spasio obranjeni 11-erac Ivušića u sudačkoj nadoknadi.

"Tradicije su tu da se ruše, mi smo već neke srušili, ili ih izjednačili. Vjerujem da ćemo mi bez obzira na sve pronaći snagu i izaći kao pobjednici iz tog izazova."

gol expired Prije točno 10 godina dogodio se legendarni udarac koji je zauvijek promijenio MMA: Poznati glumac ga je podučio divider

I dok je iza Osijeka uvjerljivo slavlje protiv Slaven Belupa, Hajduk je uz dosta muke svladao Istru. Bila je to druga pobjeda na klupi Bijelih za Paola Tramezzanija.

"Sutra nas čeka potpuno drugačija utakmica. Oni zaslužuju biti na toj poziciji. Dobra su momčad s jako dobrim trenerom. Ali želim vidjeti reakciju svoje momčadi protiv suparnika koji je u ovom trenutku daleko ispred nas. Nadam se da igrači razumiju situaciju i vjeruju u sebe."

Zanimljivo, Tramezzani i Bjelica znaju se iz doba kada je Osijekov trener vodio talijansku Speziju.

"Bio je na našem kampu u Italiji, na sjeveru Italije, bio je, gledao naše treninge. Imao sam priliku ga upoznati, jedan ugodan čovjek i sigurno njegovi rezultati govore o njemu."

Tramezzani i Hajduk sutrašnji derbi iščekuju u Đakovu. Četiri dana poslije Gradskog vrta slijedi im gostovanje na Rujevici pa je Tramezzani poveo 25-oricu igrača, među njima i neka mlađa lica.

"Volim imati također i mlade igrače. Da budu tjedan dana s prvom momčadi, to je važno. Da dožive taj osjećaj i atmosferu."

I dok se Hajduk silom prilika okreće mladosti, u Osijeku najavljuju nova pojačanja. Jedno su predstavili već danas, 23-godišnjeg ukrajinskog stopera Jevhena Čeberka, pristiglog na posudbu iz austrijskog LASK-a.

gol expired Ngannou fotografijom najavio "iskupljenje", Miočić mu odgovorio: "Nažalost, mora se boriti protiv mene" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider