FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"poduči me smrtonosnim potezima"

Prije točno 10 godina dogodio se legendarni udarac koji je zauvijek promijenio MMA: Poznati glumac ga je podučio

Anderson Silva je ime koje će zlatnim slovima zauvijek ostati zapisano u svijetu MMA-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnji dan prije točno 10 godina dogodio se jedan od onih bezvremenskih nokauta, jedan od onih o kojima će se doslovno zauvijek pričati. Svaki pravi zaljubljenik u MMA zna za "front kick" Andersona Silve u okršaju protiv Vitora Belforta na UFC-u 126, 5. veljače 2011. godine.

Taman smo ušli u drugi dio prve runde, borci su stali nasred oktogona, cimali se i pripremali za napad, a onda je Silva ispalio frontalni udarac zadnjom nogom, ravno u bradu kroz Belfortov gard. Silva je nakon toga, ošamućenog Belforta, s dva udarca završio na tlu.

Taj "front kick" je udarac koji je po mnogima promijenio poimanje te vrste udarca. Do tog trenutka ih je rijetko tko koristio, danas ih mnogi pokušavaju, ali rijetko kome to uspije.

gol expired Ngannou fotografijom najavio "iskupljenje", Miočić mu odgovorio: "Nažalost, mora se boriti protiv mene" divider

To nije prvi put da je Silva iskoristio ovaj "front kick", ali mali broj ljudi zna da ga je do savršenstva doveo poznati glumac Steven Seagal, vlasnik crnog pojasa 7. dan u aikidu. To su obojica otkrili nakon te borbe u kojoj je Silva obranio pojas prvaka srednje kategorije.

Brazilac je osobno nazvao i tražio Seagala za pomoć.

"Poslao mi je pismo i zamolio me da ga podučim svojim smrtonosnim udarcima i odlučio sam da ću doći i naučiti njega i Lyota Machidu. Njih dvojica su mi najdraži borci", govorio je Seagal nakon borbe 2011. godine.

Kada se god vrte i spominju najbolji nokauti u povijesti UFC-a, "front kick" Andersona Silve uvijek se nađe na tom popisu. To je njegovo nasljedstvo, nešto po ćemu ćemo ga zauvijek pamtiti.

Legendarni "fron kick" Andersona Silve pogledajte ovdje. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider