Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bit će svega

Trener Sparte uoči Dinama kritizirao vlastite igrače, ali spremaju novu ludnicu

Sparta dočekuje Dinamo od 19 sati u borbi za Europsku ligu.

Brian Priske (Foto: Afp)

Večeras od 19 sati u Pragu će Sparta i Dinamo krenuti u posljednju bitku ovoljetnih kvalifikacija. Dinamo ima veliku prednost (3:1) iz prve utakmice i favorit je za prolazak u skupine Europske lige.

Tko ispadne, zadovoljit će se Konferencijskom ligom, a oba ždrijeba na rasporedu su ovaj petak nakon 13 sati.

U Pragu vjeruju kako pred svojim navijačima mogu nadoknaditi zagrebački minus, a trener Brian Priske nije se libio kritizirati vlastite igrače.

''Želimo prikazati dominaciju u igru, što smo i vježbali jako dugo. Nije važno tko igra'', rekao je danski stručnjak, kojem u posljednjoj utakmici nije igrao Slovak Haraslin, jedna od zvijezda kluba.

Priske nije zadovoljan napadačkom igrom svoje momčadi u utakmicama u Kopenhagenu (0:0) i Zagrebu (1:3).

''Individualno smo podbacili u napadu. Puno takvih prilika moglo je otići u našu korist, ali nije. Igrači moraju donositi bolje odluke i nadam se da će se to promijeniti u uzvratu.''

U Sparti vjeruju u preokret

Očito je Haraslin bio jedan od onih kojima su kritike bile usmjerene. No Slovak je uvjeren kako Dinamo može pasti i kako dva razlike nije nenadoknadivo u vrućoj atmosferi.

''Naravno, svi vjerujemo da je prolaz moguć. Pa nije to toliko loš rezultat. Znamo koliko smo jaki na svom terenu, dobri smo na lopti i zabijamo.''

Češki novinari izbacili su zanimljiv podatak. Ove sezone Sparta nije vodila duže od pet minuta. Protiv Kopenhagena je u Pragu na kraju bila prava golijada, čak 3:3 nakon 120 minuta.

''Naš je cilj Europa liga. Čvrsto vjerujem da ćemo uspjeti. Nitko od nas ne razmišlja o Konferencijskoj ligi'', poručio je Haraslin, koji bi večeras trebao startati na lijevom krilu.

Sudeći prema najavama, moglo bi večeras biti pogodaka. Nadamo se da će Modri spriječiti neki ludi rasplet.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider