Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TVORAC ČUDA IZ 1999.

Trener s kojim je Zvone Boban osvojio titulu karijere završio u bolnici na intenzivnoj njezi

Iz Italije dolaze vijesti o teškom zdravstvenom stanju Alberta Zaccheronija.

Alberto Zaccheroni i Paolo Maldini (Foto: Guliver Images)

69-godišnji Alberto Zaccheroni nalazi se na intenzivnoj njezi u bolnici u talijanskoj Ceseni, nakon nesreće koju je doživio u obiteljskom domu.

Bivši nogometni trener u jednom je trenutku ostao bez svijesti i pao te udario glavom, nakon čega mu je pružena hitna pomoć. Više vijesti od te da se nalazi na intenzivnoj njezi trenutno nije poznato.

Čovjek pod kojim je Boban igrao nogomet karijere

Zaccheroni je u nogometnu povijesti ušao najviše po sezoni 1998./99., kad je preuzeo klupu AC Milana, nakon uspješne tri sezone u Udineseu.

Tada posrnuli Milan, koji je dvije sezone ranije završio na 10. i 11. mjestu ljestvice Serie A je podigao svojim nogometnim idejama te su Rossoneri ponovno došli do titule.

Postavio je formaciju 3-4-1-2, gdje je ulogu polušpice odnosno "trequartiste" dao Zvonimiru Bobanu, koji je pod njegovim vodstvom odigrao klupski najbolju sezonu karijere, usput došavši do svoje četvrte Serie A, ujedno posljednjeg trofeja u karijeri.

U Milanu se Alberto zadržao tri sezone, no nije ponovio uspjeh iz prve, nakon čega je u idućih 18 godina sjedio na klupi Lazija, Intera i Juventusa, kao i reprezentacije Japana, no većinom je te epizode završavao neuspjehom.

Umirovio se 2019. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider