Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uskoro ruši rekord

Trener Leipziga sve otkrio: Joško Gvardiol rekao mu je gdje želi igrati

Joško Gvardiol najtraženiji je stoper svijeta, a uskoro bi mogao postati i najskuplji svih vremena.

Galerija Joško Gvardiol Joško Gvardiol Joško Gvardiol i Erling Haaland +2 Joško Gvardiol

Joško Gvardiol opet je svjetski hit. Zapravo, nikad nije ni prestajao biti jedan od najtraženijih igrača na tržištu.

Gvardiol je u srijedu zabio Manchester Cityju u osmini finala Lige prvaka, a i odlično se borio s Erlingom Haalandom, jednim od najboljih napadača svijeta.

Hrvatski je stoper pravu vrijednost pokazao na Svjetskom prvenstvu, gdje je stvarno rasturao, brojni europski velikani poželjeli su ga dovesti, no samo ga nekoliko klubova zapravo može i platiti. Posebno su ga nahvalili Englezi.

Gvardiol će gotovo sigurno postati najskuplji stoper u povijesti nogometa, procjenjuje se da bi mogao napustiti Njemačku za stotinjak milijuna eura.

Navijači Leipziga strepe i ne žele da ih Joško napusti, no teško će Leipzig odbiti sve ponude koje stignu naljeto. Toga je svjestan i Marco Rose, trener Leipziga.

Novinari su Rosea pitali hoće li Gvardiol otići naljeto, a on im je odgovorio:

''Gvardiol će i sljedeće sezone biti igrač kluba, ja sam trener i ja to silno želim'', rekao je trener Leipziga pa otkrio što mu je Gvardiol rekao:

''Sretan je ovdje. Rekao je da želi igrati u Premier ligi, ali nije rekao kada!'' dodao je njemački stručnjak.

Kamo bi mogao u Englesku?

Nije tajna da Chelsea želi Gvardiola, ali interes su pokazali Tottenham i Manchester City. Možda ga se najmanje povezivalo s Liverpoolom, no Gvardiol je još ranije rekao da sanja nastupiti u dresu Redsa. Tko će znati, jedno je sigurno, može birati u koji će klub otići.

Gvardiol je dijete Dinama, na Maksimiru je upisao 52 nastupa, zabio četiri gola i dodao tri asistencije. U Leipzigu je već skupio 73 nastupa, zabio je četiri gola i isto toliko puta asistirao.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider