Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
DOznaje Dnevnik Nove TV

HNS kreće u izgradnju kampa: Imaju 15 milijuna eura osigurano, odustali od Zagrebella i traže novu lokaciju

Iznos od 15 milijuna eura za izgradnju kampa je osiguran, a sad se još treba izabrati zemljište.

Kako Dnevnik Nove TV ekskluzivno doznaje, Hrvatski nogometni savez kreće u izgradnju toliko dugo čekanog nogometnog kampa. Čini se da su u vrhu saveza odustali od čekanja da se riješi pravno-imovinska zavrzlama kampa NK-a Zagreb u Veslačkoj i okrenuli se Velikoj Gorici.

Godina je sad već davna 2008...

A kamo on ide, dolje ili gore?

... A tadašnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković slavodobitno postavlja kamen temeljac za izgradnju kampa u Tuhelju.

Samo da neće otklizati.

A otklizali su tijekom godina i drugi planovi vezani uz izgradnju kampa, pa ne čudi da u HNS-u ovaj projekt odrađuju u tišini.

"Hrvatski nogometni savez pod aktualnim je vodstvom bio vrlo konkretan kada se radi o ulaganju u infrastrukturu. Izgrađeno je osam hibridnih terena i 21 teren s umjetnom travom. Naravno da je u tom kontekstu strateški cilj Saveza izgradnja reprezentativnog kampa. Na tu temu već se neko vrijeme razgovara, pregovara, vjerujemo da se približavamo i dogovoru i čim ćemo imati konkretnije informacije na tu temu, o tome ćemo obavijestiti javnost i medije", rekao je Tomislav Pacak, HNS-ov glasnogovornik.

Osigurano 15 milijuna eura, gradit će se u Gorici?

Kako doznajemo, iznos od oko 15 milijuna eura je osiguran. Problem je pronaći prikladno zemljište, a tu se kao potencijalni partner iskristalizirao Grad Velika Gorica.

"Niz zemljišta koja su u vlasništvu Republike Hrvatske, Grada Velika Gorica, pa čak i privatnih parcela, Grad Velika Gorica u potpunosti bi dao sve od sebe da se želja i težnja Hrvatskog nogometnog saveza ipak realizira u našem gradu", kaže Krešimir Ačkar.

Ovo je, kako Dnevnik Nove TV ekskluzivno doznaje, jedno od potencijalnih zemljišta na kojem bi HNS mogao u Velikoj Gorici izgraditi nogometni kamp. Zemljište se nalazi svega tri kilometra udaljenosti od zračne luke Franjo Tuđman, 15-ak kilometara udaljeno je od stadiona Maksimir, a prostire se na 92 tisuće kvadratnih metara.

HNS se vraća u Rusanovu

Tamo bi se preselila administracija Saveza, ali bi se, jasno, izgradila i četiri nogometna terena s popratnom infrastrukturom za spavaonice, svlačionice, teretanu i sve što je potrebno za kamp koji bi koristile sve reprezentativne selekcije.

"To bi se savršeno uklopilo u naš kompleks sportsko-rekreacijske zone, gdje je iza mene stadion HNK-a Gorica, naša gradska dvorana, gradski bazen, i apsolutno bi u tome dali podršku Hrvatskom nogometnom savezu", dodaje Ačkar.

"Rukovodstvo je pri kraju razgovora na tu temu i nadamo se da ćemo vrlo skoro moći predstaviti konkretne korake koji bi trebali biti poduzeti po tom pitanju", kaže Pacak.

Što se tiče Kuće hrvatskog nogometa, i tu su se kovali razni planovi posljednjih godina, ali kako sada stvari stoje, sve je izglednije kako će se sjedište HNS-a uskoro vratiti u Rusanovu ulicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider