Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velika prilika

Trener Krasnodara citirao Alexa Fergusona, poruka je bila jasna i nije loša za Dinamo

Dinamo večeras od 18:55 gostuje u Krasnodaru u prvoj utakmici nokaut-faze Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi dio odgovora na pitanje može li Dinamo ponoviti uspjeh od prije dvije godine kada je prošao u osminu finala Europske lige, dobit ćemo večeras. Modri gostuju kod Krasnodara, u normalnim uvjetima jednog od najjužnijih ruskih gradova s nešto blažom klimom u blizini Crnog mora. No večeras Dinamo gostuje u ledom okovanom gradu gdje se u vrijeme utakmice očekuje temperatura od možda i minus 10.

Domaćin je trenutno sedma momčad ruske Premier lige, no to nikoga neće zavarati. Radi se o sjajnoj momčadi koja je završila treća ove jeseni u skupini Lige prvaka, iza Chelseaja i Seville, a ispred Rennesa. Posebno su opasni u napadu, a prednost Dinama je to što je ranije počeo ''proljetni'' dio sezone pa domaćin još nije uigran kao prošle godine.

gol expired Mandžukić ignorirao zanimljivo pitanje srpskog novinara: U autobus ušao s Ibrom i Rebićem divider

Ruski novinari motivirali su domaće igrače vađenjem nekih komentara nakon ždrijeba. Zorana Mamića su pitali je li istina da je htio baš njih kao protivnika, dok su domaćeg igrača Sulejmanova pitali što misli o samouvjerenosti Dinamovih navijača koji najavljuju ''razbijanje Krasnodara''.

Krasnodar je, za ovu utakmicu samo, blagi favorit na kladionicama, no Dinamovi navijači se imaju čemu nadati već večeras. Dok su Modri već u punom natjecateljskom ritmu, Rusi nisu odigrali službenu utakmicu još od prosinca.

I ne samo to, trener Murad Musaev ima dosta problema s ozlijeđenim igračima. Domaće je novinare zanimalo u kakvom je stanju momčad i tko će uopće igrati.

''Ferguson je jednom rekao kako je od tisuću utakmica samo u njih deset imao idealnu momčad. Naravno da trener uvijek želi imati najbolje igrače na raspolaganju, ali to je rijetko slučaj. Najvažnije je da sam zadovoljan kako je momčad radila na pripremama'', odgovorio je Musaev.

Krasnodar je jesenas bio u dobroj formi, no nitko ne zna kako će započeti ''proljetni'' dio sezone. Čini se kako je stanje daleko od idealnog, a iako se ne treba veseliti tuđoj nesreći, Dinamo večeras od 18:55 ima priliku napraviti neki dobar rezultat uoči uzvrata na Maksimiru za tjedan dana.

Kako će Dinamo proći kod Krasnodara?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider