Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pali se atmosfera

Rusi uvjereni da ih Hrvati podcjenjuju: "Kažu da će nas razbit kao zvečku!? Upozoravamo navijače Dinama…"

Dinamo sutra gostuje kod Krasnodara u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač Krasnodara Magomed-Šapi Sulejmanov pojavio se pred novinarima uoči prve utakmice šesnaestine finala Europske lige protiv zagrebačkog Dinama.

Kakva su vaša očekivanja?, upitali su ruski novinari.

„Mislim da će to biti teška utakmica. Dinamo je dobra momčad, stalno vrši pritisak. Zanimljiva utakmica za nas i za njih. Pobijedit će onaj koji uloži više napora.“

gol expired Fizički obračun Lukakua i Ibrahimovića ovjekovječen predivnim muralom ispred San Sira divider

Bili ste ozlijeđeni. Čini se da ste se potpuno oporavili?

„Ne znam kako to izgleda na TV-u, ali glavno mi je da naši treneri vide kako radim, tako da nemam brige, ozljeda je prošlost. Doduše, nisam još u najboljoj formi, moram nastaviti raditi. Možda još nisam onakav kakav sam bio u kolovozu, ali osjećam da mi se vratila snaga.“

Ruski su novinari potom pokušali dodatno motivirati igrače Krasnodara. Izgleda da pozorno prate što se događa u Hrvatskoj.

„Dojam je da su Hrvati bili oduševljeni ždrijebom. Čini se da većina vjeruje da će Dinamo bez problema proći Krasnodar. Pratili smo društvene mreže, jedan od obožavatelja Modrih čak je napisao: 'Razbit ćemo Ruse kao zvečku!' Znate li kakvo raspoloženje vlada u protivničkom taboru i kako biste to komentirali?“ bilo je pitanje jednog od ruskih novinara.

gol expired Možda i najbizarniji autogol u povijesti, isplati se pogledati više puta: Ovo je neobjašnjivo divider

„Upozorit ću navijače Dinama da smo mi igrali i s jačim momčadima od njihove. Mislim da nas neće razbiti. Dobro smo se pripremili, ostavit ćemo srce na terenu, dat ćemo maksimum da pobijedimo. Ne mogu nas slomiti ni na koji način“, uzvratio je napadač Krasnodara.

Osjećate li dodatnu odgovornost zbog činjenice da je Krasnodar ostao jedini klub iz Rusije u europskim natjecanjima? 

„Ne osjećamo nikakav dodatni pritisak. Uvijek se trudimo igrati najbolje što možemo bez obzira na to koliko je ruskih klubova ostalo u natjecanjima Lige prvaka i Europske lige. Naš je cilj uvijek proći dalje.“

Krasnodar je dobio novog trenera za fizičku spremu. Što se promijenilo u trenažnom procesu?

„Naravno, treninzi su se malo promijenili, a to je dobro za nas. Morate biti spremni držati ritam 90 minuta. Na treningu smo odradili dobar posao, svih 90 minuta možemo odigrati u dobrom tempu“, zaključio je Sulejmanov, koji je ove sezone nastupio u ukupno 28 utakmica za Krasnodar u svim natjecanjima i postigao četiri gola.

gol expired Katalonci pucaju od bijesa: Griezmann uhvaćen u bijegu, Francuz napustio Barcelonu divider

Trener Krasnodara Murad Musaev odgovorio je na pitanje koje sve zanima.

Krasnodar je već dva mjeseca bez natjecateljske utakmice, dok je Dinamo u punom pogonu mjesec dana. Rusko prvenstvo još nije počelo. Koliki je to problem za Krasnodar?

„Naravno, fizička je spremnost od velike važnosti u modernom nogometu. Za Rusiju je to tipična priča, naše su momčadi u proljeće u nešto drugačijem ritmu nego europske. Dakle, situacija nije nova, to imamo već odavno. Ali i prije smo tako igrali i prolazili dalje, nije nam to bio problem. Nadam se da razlika u tonusu neće utjecati na igru i rezultat.“

Kako će Dinamo proći kod Krasnodara?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider