Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iskazao poštovanje

Trener Istre komentirao Sopićevu izjavu: "Hrvatska ima puno dobrih trenera, on je jedan od njih"

Gonzalo Garcia osvrnuo se na spornu izjavu Željka Sopića nakon utakmice Istre i Gorice.

Gonzalo Garcia (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Gonzalo Garcia je najavio gostovanje svoje Istre 1961 kod Lokomotive u susretu 35. kola HNL-a. Na druženju s novinarima se, između ostalog, osvrnuo na izjavu Željka Sopića, koja je podigla dosta prašine u Hrvatskoj.

Trener Gorice je nakon poraza u Puli posve nepotrebnom izjavom obezvrijediosvog kolegu, koji radi sjajan posao na klupi Istre 1961. Cijele sezone igraju nogomet u kojem se jasno vidi trenerska crta i bore se za plasman u Europu:

Igor Bišćan EKSKLUZIVNO Igor Bišćan o prijelaznom roku: Otkrio što je s Livakovićem i Petkovićem divider

"Glorificiramo strane trenere, a imamo 50 boljih trenera nego što rade tu. Poms radi čuda, ovaj radi čuda. Ljudi, dajte se malo otrijeznite. Imamo 50 naših trenera koji ne mogu dobiti šansu, a znaju nogomet možda više od mene. Ne bih se danas veselio da sam pobijedio, ovo je strašno", izjavio je Sopić nakon susreta i mnoge zgrozio.

Trener istarskog prvoligaša kratko se osvrnuo na Sopićevu izjavu:

"Uvjeren sam da Sopić nije mislio ono što je rekao i da to je više bilo do napetosti i stresa na utakmici. I sam sam bio u stresu nakon što smo izgubili 4:5 od Gorice.
Točno je da Hrvatska ima puno dobrih trenera, Sopić je jedan od njih. Pokušavamo učiti jedni od drugih, barem ja tako gledam na stvari, nastojim iskoristiti nešto od svakog kolege što mi može pomoći", izjavio je Garcia.

Dva kola prije kraja prvenstva Istra 1961 je na petom mjestu prvenstvene tablice i na tri su boda od četvrtog mjesta, koje donosi plasman u Europu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider