Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oduševio ga jedan igrač

Trener Hajduka najavio zimski mercato: Evo što je s Kalinićem i Perišićem

Trener Mislav Karoglan otkrio je kakva je situacija s dolaskom Nikole Kalinića i Ivana Perišića.

Mislav Karoglan (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Mislav Karoglan naslijedio je Ivana Leku i pokazao se kao pun pogodak. U devet odigranih susreta upisao je sedam pobjeda i dva remija te Hajduku osigurao naslov jesenskog prvaka nakon dugih 19 godina.

No vremena za odmor nema puno, pripreme za proljetni dio polusezone kreću već 3. siječnja, a sve navijače Hajduka zanima što će se događati u zimskom mercatu. To je primarno područje sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa, no Karoglan je otkrio nekoliko novih pojedinosti o Nikoli Kaliniću i Ivanu Perišiću:

"Imali smo iskren razgovor, sam je rekao da mu trebaju pripreme za pripreme, da vidi gdje je. Tek kad dođe lopta, odgovori će doći. Ne vidim niti jedan razlog da nam ne bude od pomoći. Kalinić će se 3. siječnja pridružiti momčadi, ulazi u rad s loptom, a hoće li trebati raditi adaptaciju, to ćemo vidjeti s kondicijskim trenerima, otkrio je Karoglan o iskusnom napadaču koji šest mjeseci nije igrao pa dodao:

"Nikola je realan, na koncu ja sam ja trener i odlučujem tko će igrati. Donosim odluke po tome što mi pokazuju treninzi i utakmice, da ne mislim da nam Kalinić ne može pomoći, ne bih ga vraćao", kazao je u intervju za Dalmatinski portal.

Traži pojačanja na dvije pozicije

Otkrio je Karoglan na kojoj bi se poziciji Hajduk svakako trebao pojačati u nadolazećem prijelaznom roku:

"Treba prvo vidjeti tko će otići, neki profili nam trebaju jer se Hajduk bori za titulu. Ako je Nikola zdrav, onda nam napadač ne treba, ali imamo li garanciju da će ostati zdrav na pripremama, to su upitnici. Sigurno je da bi nam jedno krilo dobrodošlo".

Kad se spomene krilo, svima na pamet pada ime Ivana Perišića koji se trenutno oporavlja od teške ozljede koljena, no koliko je realan njegov dolazak na zimu, teško je reći. Prema informacijama iz Engleske, posve je realnije očekivati Perišića na ljeto kad se potpuno oporavi od ozljede i kad mu istekne ugovor s Tottenhamom:

"Nemam za sada informacija dolazi li Ivan Perišić, ne znam kako mu teče oporavak nakon ozljede, a jedina što sa svoje strane mogu reći jest da bih ga volio imati u svlačionici kad god to bude moguće".

Jedan igrač ga iznenadio

Ove jeseni nije dobivao puno prilika, no Karoglan hvali Anthonyja Kalika:

"Uvijek je bilo da slabo treninra, a nas je kupio treningom. Mene je osobno kupio kad sam ga uvodio u igru 15-ak minuta prije kraja, kažem mu – ideš na desetku, a on odgovori – top. Često igrači ulaze namrgođeni, on je baš hajdukovac do srži, pravi momak za svlačionicu. Koliko će igrati ne znam, rekao sam da ga ne dam, stavio sam rampu na njegov odlazak".

Za dva mlada igrača, Rokasa Pukštasa i Niku Sigura ima samo riječi hvale:

"To su nevjerojatni talenti, Sigur je mentalitetom blizu Pukštašu. Što me najviše iznenadilo, Sigur je izuzetan komunikator na terenu. Oni imaju neki specifičan mentalitet, oni ne poznaju pritisak ili ga dobro prikrivaju. Nikad nisam upoznato nekoga kao što je Pukštas, pogotovo da igrač njegove visine ima toliki vertikalni skok, a nije eksplozivan igrač. Genetika je čudesna stvar", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider