Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sada već svi znaju za njega

Ajaxov čudotvorac nakon rušenja Juventusa otkrio: "Bojali su nas se, baš kao i Real"

Malopoznati Erik ten Hag otkrio razlog Ajaxova novog velikog skalpa u Ligi prvaka.

Slavlje igrača Ajaxa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Ajaxa plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su izbacili još jednog favorita za osvajanje naslova prvaka Europe. Prije malo više od mjesec dana Ajax je "nokautirao" branitelja naslova Real usred Madrida, a sinoć je isto napravio Juventusu u Torinu.

Od samog rezultata još više oduševljava igra momčadi koju vodi Erik ten Hag, 49-godišnji Nizozemac. Kada gledate Ajaxove akcije, imate osjećaj kao da je riječ o igrici jer su neke od njih nestvarno dobre. Dečki maksimalno uživaju u nogometu, a pritom kreiraju senzacije tijekom cijele sezone.

Jedan je od najzaslužnijih za sve do sada ostvareno u ovoj sezoni spomenuti Ten Hag, koji je nakon pobjede protiv Juventusa otkrio zanimljivu stvar.

"Bila je to nevjerojatna večer za Ajax, igrače i sav nizozemski nogomet. Još smo jednom izbacili jednog od favorita za osvajanje Lige prvaka. S našom nogometnom filozofijom možemo otići iznad granica svojih mogućnosti i to smo ponovno dokazali", rekao je trener Kopljanika Erik ten Hag i nastavio.

"Vidjelo se da nas se Juventus malo boji, baš kao i što se bojao Real Madrid. Teško je igrati protiv našeg nogometnog stila jer imamo tehnički jako dobro potkovane igrače. Teško je napraviti presing na nas, čak i u obrani. Znamo kako se nositi s presingom", kazao je 49-godišnji Nizozemac, koji je potom otkrio i o čemu su razgovarali na poluvremenu.

"Dogovorili smo se da moramo više pritiskati Emrea Cana, kao i da krila moraju ići više prema naprijed te da Lasse Schone i Frenkie de Jong stanu bliže jedan drugom. Otvorio se dodatni prostor i zato smo mogli više napadati. Poveli smo 2:1 i imali smo još jako puno prilika da zabijemo", kazao je Ten Hag.

Cristiano Ronaldo protestira (Foto: AFP) Tamna strana Cristiana Ronalda ponovno isplivala na površinu: Kopljanici mu stali na kraj nakon devet godina divider

U polufinalu ih čeka pobjednik dvoboja Manchester City - Tottenham, u kojem Spursi imaju prednost 1:0 iz prve utakmice.

"Pep Guardiola ima sličnu nogometnu filozofiju kao i ja. Ako budemo igrali kao protiv Real Madrida i Juventusa, trebali bismo imati samopouzdanja bez obzira na to protiv koga igrali", zaključio je Ajaxov čudotvorac.

Erik ten Hag stigao je u Ajax u prosincu 2017. godine te je od tada vodio Kopljanike u 67 utakmica. Upisao je 49 pobjeda, 11 remija i samo 7 poraza uz gol-razliku 190:60. Prethodno je godinu i pol dana vodio Utrecht, dvije godine Bayernovu drugu momčad, i jednu sezonu Go Ahead Eaglese u drugoj nizozemskoj ligi na samom startu svoje karijere.

Ajax je pod njegovim vodstvom prvi put nakon 1997. godine izborio polufinale Lige prvaka...

Dušan Tadić slavi u svlačionici (Screenshot) Slavlje Ajaxovih igrača postalo viralni hit: Dušan Tadić slavio s kantom divider

gol expired Gdje im je kraj? Ajaxova bajka traje, a bilo je upitno hoće li igrati Ligu prvaka divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider