Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odigrali kao svemirci

Fantastični Ajax očitao Juveu lekciju i preokretom izborio polufinale Lige prvaka!

Nizozemski velikan eliminirao je talijanskog i potpuno zasluženo ušao među četiri najbolja u Ligi prvaka.

Slavlje igrača Ajaxa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Senzacionalni Ajax je s 2:1 pobijedio Juventus u Torinu i s ukupnim rezultatom 3:2 prošao u polufinale Lige prvaka, pridruživši se Barceloni koja je eliminirala Manchester United.

Sjajni, fenomenalni, briljantni nizozemski sastav očitao je Juveu lekciju, potpuno ga nadigrao i zasluženo slavi ulazak među četiri najbolja u Europi gdje će igrati protiv boljeg iz dvoboja Manchester Cityja i Tottenhama (u prvoj utakmici Tottenham je kao domaćin slavio s 1:0, uzvrat je ove srijede).

Inače, Juventus je poveo u 28. minuti. Miralem Pjanić je izveo korner, a Cristiano Ronaldo glavom pogađa za 1:0. I u prvoj utakmici, koja je završila 1:1, Ronaldo je zabio glavom, dok je u osmini finala od tri pogotka Atleticu dva postigao glavom.

No, Ajax je brzo stigao do poravnanja, u 34. minuti veznjak Donny van de Beek zabija za 1:1, a taj je rezultat ostao do kraja prvog poluvremena.

Velika dominacija u nastavku

Ajax je u nastavku potpuno preuzeo kontrolu utakmice, a Juve je djelovao bespomoćno. U 52. minuti stopostotnu priliku imao je Hakim Ziyech, ali vratar Juvea Wojciech Szczesny odlično brani.

Donny van de Beek, koji je pogodio za 1:1, u 58. minuti sa ruba 16-erca cilja pod vratnicu, ali Szczesny opet spašava mrežu domaćina. U 63. minuti Tadić je poslao odličnu loptu u peterac za Ziyecha, ali Pjanić uklizavanjem izbacuje u korner.

I kad nisu uspjeli pogoditi iz izrađenih akcija, nogometaši Ajaxa su zabili iz prekida. U 67. minuti Lasse Schöne je izveo korner, a stoper Matthijs de Ligt glavom trese mrežu i odvodi nizozemski klub u polufinale gdje će igrati sa boljim iz dvoboja između Tottenhama i Manchester Cityja

Imali su igrači Ajaxa još nekoliko prigoda, ali su bili neprecizni ili su previše komplicirali u završnici. Hrvatski napadač Mario Mandžukić zbog ozljede nije igrao za Juventus.

VIDEO ----> JUVENTUS - AJAX 1:2

JUVENTUS: Szczesny, De Sciglio (Joao Cancelo 64), Bonucci, Rugani, Alex Sandro, Emre Can, Pjanić, Matuidi, Bernardeschi (Bentancur 80), Dybala (Moise Kean 46), Ronaldo.

AJAX: Onana, Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui (Sinkgraven 11, Magallan 82), Van de Beek, Schöne, De Jong, Ziyech (Huntelaar 88), Tadić, Neres

STRIJELCI: 1:0 Cristiano Ronaldo (28), 1:1 Donny van de Beek (34), 1:2 Matthijs de Ligt (67).

SUDAC: Clement Turpin (FRA)

STADION: Allianz

GLEDATELJA: 41.000

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider