Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
katastrofalna pogreška de gee

Barcelona na Messijev pogon razbila Manchester United za polufinale Lige prvaka

Barcelona se lakoćom obračunala s Manchester Unitedom i izborila polufinale Lige prvaka.

Messi slavi pogodak protiv Manchester Uniteda (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona se lakoćom obračunala s Manchester Unitedom i izborila polufinale Lige prvaka. Nakon pobjede 1:0 u Engleskoj, Barcelona je i pred svojim navijačima slavila protiv Solskjaerove momčadi, ovoga puta s 3:0.

Prva dva pogotka za Katalonce postigao je Lionel Messi u 16. i 20. minuti, a konačnih 3:0 postavio je Philippe Coutinho u 61. minuti te je Barcelona s ukupnih 4:0 izborila nastup u polufinalu u kojem čeka boljeg iz dvoboja Liverpoola i Porta, u kojem Englezi imaju prednost od 2:0 iz prve utakmice odigrane u Liverpoolu.

United mogao povesti u 1. minuti pa si sam "pucao u nogu"

Nije sve krenulo onako kako je Barcelona priželjkivala, jer je Rashford u 1. minuti utakmice uzdrmao gredu. U 11. minuti Barcelona je trebala dobiti kazneni udarac nakon prekršaja na Ivanu Rakitiću, ali je iz samo njemu poznatih razloga sudac Felix Brych promijenio odluku i nakon pregledavanja snimke pokazao da nema udarca s bijele točke.

Pet minuta kasnije Young je pogrešno predao loptu, do nje je došao Lionel Messi i s ruba kaznenog prostora kirurški precizno pogodio donji desni kut De Gee. Utakmica je riješena četiri minute kasnije i to nakon katastrofalne pogreške španjolskog vratara.

Messi je ponovno pucao, prilično blago i po podu, no umjesto da ju uhvati lopta je prošla ispod De Gee i rezultat je bio 2:0 za Barcelonu, odnosno sveukupno 3:0.

Rakitić mogao zabiti, Coutinho golčinom stavio točku na i

U 41. minuti Messi je mogao biti asistent, kad je njegov ubačaj iz slobodnog udarca Ivan Rakitić dobro zahvatio glavom, a De Gea uz dosta muke uspio spriječiti i treći pogodak Barcelone.

No, u 61. minuti je španjolski vratar bio nemoćan i još je jednom svladan s 20-ak metara. Akciju je započeo Messi dugom loptom prema Jordiju Albi koji je poslao prema Philippeu Coutinhu. Brazilac je odmjerenim udarcem prebacio De Geu i loptu poslao pod gredu za konačnih 3:0.

Tako je nakon tri uzastopna posrtanja u četvrtfinalu Barcelona prvi put nakon četiri godine ponovno u polufinalu Lige prvaka. Kad su Katalonci posljednji put bili tamo, završili su kao pobjednici Lige prvaka.

BARCELONA - MANCHESTER UNITED 3:0 (2:0)

Barcelona. Stadion: Camp Nou. Sudac: Felix Brych (Njemačka)

Strijelci: 1-0 Lionel Messi (16), 2-0 Lionel Messi (20), 3-0 Philippe Coutinho (61)

BARCELONA: Ter Stegen - Sergi Roberto (od 71. Semedo), Pique, Lenglet, Alba - Rakitić, Busquets, Arthur (od 75. Vidal) - Messi, Suarez, Coutinho (od 81. Dembele)

MANCHESTER UNITED: De Gea - Jones, Smalling, Lindelof, Young - Lingard (od 80. Sanchez), Pogba, McTominay, Fred - Rashford (od 73. Lukaku), Martial (od 65. Dalot)

Slavlje igrača Ajaxa (Foto: AFP) Fantastični Ajax očitao Juveu lekciju i preokretom izborio polufinale Lige prvaka! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider