Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velšanin se zainatio

Treba li Real prodati probuđenog Balea i zašto Kraljevi ne mogu naći kupca?

Oči nogometnog svijeta uprte su ovih dana u Real Madrid...

Galerija Gareth Bale (Foto: AFP) Marco Asensio, Lucas Vazquez, Gareth Bale (Foto: AFP) Borja Mayoral, Luka Modrić, Gareth Bale i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +5 Gareth Bale (Foto: AFP)

Oči nogometnog svijeta uprte su ovih dana u Real Madrid. Nakon što su izgubili od Bayerna na International Champions kupu, pobijedili su Arsenal nakon jedanaesteraca 3:2. No, nakon utakmice spominju se samo dva imena - Gareth Bale i Marco Asensio.

Arsenal je vodio 2:0 golovima Lacazette i Aubameyanga. Zidane nije bio zadovoljan, uveo je novu postavu u drugim dijelu, a među ostalima ušao je i Gareth Bale, koji je u fokusu pažnje medija u posljednjih nekoliko dana zbog otvorenog sukoba s trenerom Zinedineom Zidaneom.

Bale se probudio

Velšanin je zabio za početak preokreta i naravno ponovno uzburkao priče o njegovom odlasku iz kluba. Na utakmici protiv Bayerna nije želio igrati, Zidane se od njega praktički već oprostio, a poznato je da ga Kraljevi žele prodati.

Momčad Real Madrida (Foto: AFP) Teška ozljeda mijenja planove Reala i Zidanea: Tko ostaje, tko odlazi, a tko dolazi? divider

"On je s nama i ne znam što će se dalje događati. Danas je igrao jer je želio igrati i odradio je izvrstan posao. Želio je biti s nama, normalno je odradio trening i odigrao utakmicu. Odlučio sam da odigra jedno poluvrijeme. Vidjet ćemo što će se dalje događati, ali ništa se nije promijenilo. Situacija vam je poznata", izjavio je trener Zidane nakon utakmice.

Francuski stručnjak nedavno je izjavio da bi i za Real i za Balea bilo najbolje da napusti Bernabeu.

"Problem je što nemaju kupca za Balea. Njemu se ne ide u Kinu, on ne želi odustati od svoje plaće, a Real ne želi odustati od odštete. U ovom trenutku nema europskih klubova koji to mogu odnosno žele platiti. Budući da je super odigrao poluvrijeme protiv Arsenala, moguć je obrat situacije u Realu", kaže kolumnist GOL.hr-a Ivica Medo.

Hoće li Zidane promijeniti mišljenje?

"Bale je igrao čak i obranu, što dugo nije. Imao je nekoliko obrambenih startova, spasio je i jedan gol, što pokazuje da se zainatio. Bale je iskazaoi želju i volju, tako da se sada slika o njemu mijenja. U Realu se sve preko noći može promijeniti, ali ipak sumnjam da će Zidane promijeniti mišljenje do kraja", ističe Medo.

Marco Asensio (Foto: AFP) Teška ozljeda Realove zvijezde šokirala Zidanea: ''Potreseni smo, ovo je najgori dan za nas'' divider

Puno veći problem za Zidanea je ozljeda Marca Asensija. 23-godišnji napadač zabio je za 2:2, no nakon toga je ozlijedio koljeno te je sa stadiona prevezen izravno u bolnicu, popucali su mu križni ligamenti.

Za igrača kojeg je Zidane često koristio kao džokera s klupe, a sad ga je planirao za prvu momčad, sezona je nažalost završila i prije no što je krenula. Real je na kraju slavio, no pobjeda je skupo plaćena.

Povratak Strinića

U drugoj utakmici dana Bayern Nike Kovača nakon Reala pobijedio je i Milan - 1:0. Ono što nas može veseliti jest povratak Ivana Strinića nakon problema sa srcem.

Strinić je doduše igrao stopera, što nije njegova pozicija, a upravo je njegova pogreška Bavarcima i omogućila pogodak. No, najvažnije je ipak da se Strinić vraća, što će sigurno zanimati i izbornika Dalića.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider