Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakve tri utakmice

Treba li poruka iz Pariza zastrašiti Real? ''Nemate pojma što vas ovdje čeka''

Trener PSG-a Unai Emery odaslao je upozorenje svojim konkurentima u Francuskoj i Ligi prvaka.

Galerija Navijači PSG-a (Foto: AFP) Navijači PSG-a (Foto: AFP) Unai Emery (Foto: AFP) +3 Momčad PSG-a (Foto: AFP)

Dva tjedna uoči uzvrata u Ligi prvaka protiv Reala (6.3.) i manje od tjedan dana uoči dva okršaja s Marseilleom (25. i 28.2.), trener PSG-a Unai Emery polako diže atmosferu među navijačima čija će mu pomoć itekako trebati. Prvo u dva uzastopna domaća dvoboja s najvećim rivalom, Olimpique Marseillom koji je ''crvena krpa'' za najžešće ultrase PSG-a.

Za vikend je u Parizu novi prvenstveni ''okršaj sjevera i juga''. Najveći klub s juga Francuske bori se s Monacom za drugo mjesto, a iza vodećih Parižana su velikih 13 bodova. No itekako rivalima mogu zapapriti na putu do makar jednog trofeja, u Kup utakmici istih protivnika nekoliko dana kasnije na istom stadionu.

''U većini utakmica ove sezone pokazali smo da možemo odgovoriti, posebno na Parku prinčeva gdje se osjećamo posebno snažni. Uostalom, to pokazuje 17 pobjeda na ovom terenu. Marseille i Real znaju da moraju doći u Pariz, ali nemaju pojma što ih ovdje čeka'', rekao je Emery.

Unai Emery (Foto: AFP) Unai Emery (Foto: AFP) (Foto: Afp)

 

Park prinčeva u posljednje je vrijeme opet najžešće mjesto u Parizu. Nakon povratka potjeranih, i nešto ekstremnijih, navijačkih skupina i pomirbe s katarskim gazdom kluba Nasserom Al-Khelaifija, atmosfera na legendarnom domu Paris St-Germaina je zbilja prava domaćinska.

''Naša momčad puca od samopouzdanja, a u ove dvije utakmice bit će još samouvjerenija. Dat ćemo najviše u najvažnijem trenutku, na Parku, te se nećemo osvrtati na prošlost niti misliti na budućnost. Važno je samo dobiti tu utakmicu'', poručio je Emery navijačima, ali i konkurentima putem službene stranice kluba.

Baskijski trener sjetio se i utakmice od prije 25 godina kada su Parižani eliminirali Madriđane u četvrtfinalu Kupa UEFA. Tada su za PSG zabijali Weah, Ginola, Valdo i Kombouare te za kraj poručio:

''Branit ćemo naš dom do kraja. U ta tri datuma ćemo pisati povijest.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider