Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAKON SJAJNE SEZONE U PSV-u

Nizozemski supertalent se vratio u PSG pa odmah proslijeđen u Njemačku

Xavi Simons iduće će sezone igrati Bundesligu i Ligu prvaka u dresu RB Leipziga.

Xavi Simons i Luka Modrić (Foto: Profimedia)

Fenomenalna sezona koju je odigrao u nizozemskom PSV-u, gdje je u 34 ligaške utakmice postigao 19 pogodaka te pridodao devet asistencija, donijela je Xaviju Simonsu transfer nazad u PSG.

Rasmus Hojlund United dovodi svoju verziju Haalanda? S igračem su sve dogovorili! divider

Mnogi neće podržati njegov potez, gdje se vratio u klub iz kojeg je bio odbačen, i to za odštetu od samo šest milijuna eura, što je bila dogovorena otkupna cijena za Francuze ukoliko ga požele vratiti u svoje redove. Ali, nekako je razumljivo da se Simons želi dokazati u klubu gdje nije dobio pravu priliku, kakvu vjeruje da je zaslužio.

Traži mjesto u prvom sastavu, to će dobiti na posudbi

No, to neće biti ove sezone, budući da je samo dva dana nakon povratka u PSG on dobio novi klub. Bit će to RB Leipzig, u koji odlazi na posudbu. Iako je interes za njega pokazao i Manchester United, PSG je ipak smatrao kako je Njemačka bolja opcija za Nizozemca.

Ivan Perišić VIDEO Ivan Perišić odigrao fenomenalno poluvrijeme protiv West Hama, zaslužan je za dva pogotka divider

20-godišnji krilni napadač, koji jednako tako može zaigrati i ofenzivnog veznog, želi igrati u najjačem sastavu, a PSG mu to još uvijek ne može omogućiti, tj. dok god su Kyllian Mbappe i Neymar njihovi članovi. Nakon ovog poteza čini se da će iduće sezone tako ostati.

RB Leipzig je već dokazano sjajan klub za napredak igrača, a čini se da bi Simons u njihovoj momčadi mogao preuzeti mjesto u sredini, ostalo upražnjeno nakon odlaska Dominika Szoboszlaija u Liverpool.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider