Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DANSKI REPREZENTATIVAC

United dovodi svoju verziju Haalanda? S igračem su sve dogovorili!

Manchester United ozbiljno je zagrizao za Rasmusa Hojlunda iz Atalante, koji je već prihvatio njihovu ponudu.

Rasmus Hojlund (Foto: Profimedia)

20-godišnji Rasmus Hojlund novi je hit napadač na europskom nogometnom tržištu, no čini se da je već pronađen klub čije će on postati veliko ofenzivno pojačanje. To je Manchester United.

Prema informacijama kojima raspolažanje Fabrizio Romano, 20-godišnji 191cm visoki Danac sve je dogovorio s momčadi Erica ten Haga te preostaje tek dogovor klubova oko odšteta. Danac je inače član Atalante.

Odšteta je velika, ali United je zagrizao

Ipak, tu neće biti lako doći do dogovora, budući da se Talijani izvjesili cijenu od 70 milijuna eura kao nešto bez čega neće niti razgavorati. Uvjereni su da će United na kraju isplatiti tu cijenu, nakon čega bi posao mogao biti dovršen.

Atalanta bi time za samo godinu dana zaradila preko 50 milijuna eura. Naime, Hojlunda su prošlog ljeta doveli iz bečkog Rapida za 17 milijuna eura i to nakon što je on u Austriji bio tek šest mjeseci. U Beču je odigrao 21 utakmicu, postigavši 12 pogodaka.

Sličan Haalandu, ali zasad niti blizu ubojit

U Bergamu se dobro snašao, ali recimo da je tek u siječnju odigrao svih 90 minuta u jednoj ligaškoj utakmici. Ukupno je na kraju odigrao 32 ligaške utakmice, postigavši devet pogodaka, dok je ukupno u crno-plavom dresu nastupio 34 puta uz deset pogotka i četiri asistencije.

Zbog fizičke sličnosti, ali i sličnog prezimena, ovog momka zovi danskim odgovorom na Erlinga Haalanda, no nešto ih ipak razlikuje, a to je statistika, koja je kod Norvežanina izrazito bolja. No, čini se da u Unitedu vjeruju kako bi njihova verzija prvog napadača njihovog gradskog rivala mogla biti jednako dobra.

Nešto bolja statistika kod Hojlunda je u reprezentaciji, gdje je u šest nastupa postigao jednako toliko pogodaka. I to tako da u prva dva nije niti jednog, da bi u četiri kvalifikacije utakmice prvo Fincima postigao tri, protiv Kazahstana dva te Slovencima jedan pogodak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider