Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
preokret, drama i senzacija

PREGLED posljednjeg dana ludog i dramatičnog prijelaznog roka!

Četvrtak je u većini europskih liga bio posljednji dan ljetnog prijelaznog roka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završetak ljetnog prijelaznog roka ovog je četvrtka prvo nastupio u Bundesligi (18 sati), a u ponoć je završio i u Engleskoj, Italiji i Francuskoj. Španjolci smiju trgovati još jedan cijeli dan, do kraja petka.

Transferi posljednjeg dana prijelaznog roka:

Preostalo je još vidjeti je li Danny Drinkwater stigao potpisati za Chelsea, je li Riyad Mahrez pronašao novi klub, te što je s još nekoliko manjih transfera.

23:59 Fernando Llorente napustio je redove Swanseaja i potpisao za Tottenham.

23:59 Davide Zappacosta je potpisao za engleskog prvaka Chelsea. Stoper je stigao iz talijanskog Torina.

23:59 Wilfried Bony se vratio u Swansea. Nakon što je prodao Gilfyja Sigurdssona Swansea je stvarno dobro tržio posljednjeg dana prijelaznog roka. Podsjetimo, ranije je tijekom dana na posudbu iz Bayerna doveo Renata Sanchesa.

23:59 Završen je ljetni prijelazni rok!

23:55 Nizozemski vratar Tim Krul stigao je u Brighton na jednogodišnju posudbu iz Newcastlea. 

23:46 Aleksandar Dragović pojačao je Leicester City. Stigao je na jednogodišnju posudbu iz Bayer Leverkusena. To istovremeno znači da je Danny Drinkwater na izlaznim vratima Leicestera, odnosno na pragu Chelseaja!

23:16 Šok u Londonu! Ross Barkley bio je na liječničkom pregledu u Chelseaju, no usred istog se predomislio i odlučio da se vraća u Everton! Nejasan potez jednog od talentiranijih veznjaka Engleske. Engleski prvak sada radi na angažiranju Dannyja Drinkwatera.

22:51 Standard Liege službeno je predstavio svog novog igrača Duju Čopa koji je jučer napustio Cagliari. Hrvatskom napadaču to je osmi klub u karijeri.

22:35 Robert Murić napustio je Ajax i postao novi igrač Brage. S portugalskim klubom potpisao je petogodišnji sporazum.

22:27 ŠOK iz Maksimira! Iako se činilo da je sve dogovoreno i da je Mario Gavranović novi igrač Dinama, to se ipak nije dogodilo! Prema posljednjim informacijama došlo je do neočekivanog zaokreta u cijeloj situaciji i Gavranović ostaje igrač Rijeke!

21:55 Nakon Ivana Strinića, još jedan Hrvat je pojačao Sampdoriju! Radi se o 20-godišnjem stoperu Boži Mikuliću koji dolazi iz RNK Splita.

21:45 Tresla se brda, rodio se miš! Alexis Sanchez, Thomas Lemar i Virgil van Dijk ostaju u svojim klubovima!

20:59 SLUŽBENO! Ivan Strinić ima novi klub! Talijanski prvoligaš Sampdoria potvrdio je dovođenje hrvatskog lijevog beka, s njim je u paketu iz Napolija stigao i napadač Duvan Esteban Zapata!

20:46 Engleski mediji pišu da prema izvorima bliskima Southamptonu Virgil Van Dijk ostaje među Svecima. O transferu ovoga igrača piše se već mjesecima - kao najizglednija destinacija spominjao se Liverpool, u igri je bio i Chelsea, ali kako se približava ponoć sve je izglednije da od transfera neće biti ništa.

19:59 Nekad veliki talent Barcelone Bojan Krkić potpisao je ugovor sa španjolskim prvoligašem Alavesom.

19:36 SLUŽBENO! Kylian Mbappe novi je igrač PSG-a!

19:30 Dok se čeka transfer bomba iz HNL-a, čini se da u Engleskoj neće biti spektakularnih transfera. Alexis Sanchez ostaje u Arsenalu, Lemar ne dolazi u London, a za istog igrača nije zainteresiran Liverpool. Tako prenose britanski mediji.

19:01 SLUŽBENO! Hugo Almeida novi je igrač Hajduka!

18:58 Jakov Puljić prešao je iz zaprešičkog Intera u Rijeku. Puljić je u Prvoj HNL postigao 24 pogotka, od čega 17 u Interu za koji je ove sezone u sedam nastupa strijelac bio četiri puta.

18:55 Prema pisanju riječkog Novog lista, na pomolu je veliki preokret u slučaju trampe između Rijeke i Dinama. Domagoj Pavičić navodno je odbio otići u Rijeku, pa je samim time i odlazak Gavranovića u Dinamo pod velikim znakom pitanja!

18:28 Velika pogreška Intera Gabigol, skupi napadač od kojeg se puno očekivalo, ali u dresu Nerazzurra je zabio samo jedan gol, dolazi u Benficu na posudbu s pravom otkupa. Zamijenit će Konstantinosa Mitrogloua koji je postao novi igrač Marseillea.

18:26 Thomas Lemar sve je dalje od dolaska u Arsenal, a prema pisanju engleskih medija, nikada se nije ni htio pridružiti Topnicima. Njegova želja je Liverpool jer igraju Ligu prvaka.

18:23 Službeno je završen prijelazni rok u Bundesligi. Zadnji transfer napravio je Werder koji je doveo Ishaka Belfodila iz Standard Liegea. 

17:45 Prema pisanju engleskih medija, došlo je do preokreta u slučaju Alexisa Sancheza koji ipak ostaje u Arsenalu koji pak odustaje od dovođenja Thomasa Lemara! Do preokreta je navodno došlo jer Arsenal nema vremena za kompletiranje transfera Thomasa Lemara.

17:42 Borussia Dortmund dovela je još jednog mladog talenta. 17-godišnji Jadon Sancho, igrač na glasu kao veliki talent engleskog nogometa, stigao je iz Manchester Cityja. Cijena je devet milijuna eura ne računajući moguće bonuse.

17:21 Monaco je, prema pisanju engleskih medija, prihvatio ponudu Arsenala za Thomasa Lemara. Čeka se još samo igračev pristanak.

16:55 Konstantinos Mitroglou novo je pojačanje Olympique Marseillea. Grčki napadač dolazi iz Benfice, a potpisao je na četiri godine.

16:45 SLUŽBENO! Lazio je potpisao Portugalca Nanija, bivšeg igrača Manchester Uniteda. Dolazi na jednogodišnu posudbu s pravom otkupa.

16:20 SLUŽBENO! Divock Origi ide na posudbu u Wolfsburg, Liverpoolu ode 6.5 milijuna eura i pravo da ga vrati u siječnju.

16:15 Nikola Vlašić dobio je radnu dozvolu i transfer u Everton bit će uskoro potvrđen!

15:55 Na pomolu je velika trampa između Rijeke i Dinama. Put Maksimira trebao bi ići Mario Gavranović, a u drugom smjeru ide Domagoj Pavičić i milijun i pol eura.

15:45 Arsenal je prihvatio 75 milijuna eura vrijednu ponudu Man Cityja za Alexisa Sancheza!

15:20 Kylian Mbappe je novi igrač PSG-a! Mediji se ne mogu složiti je li riječ o posudbi (180 milijuna eura sljedeće sezone) ili o transferu vrijednom 145 milijuna uera + 35 milijuna eura bonusa.

15:00 POTVRĐENO! Renato Sanches u Swanseaju na posudbi.

14:40 Novi list piše kako ponajbolji igrač Rijeke Mario Gavranović prelazi u redove rivala Dinama! Ne znamo što će na ovo reći navijači Rijeke, ali ovo bi bio veliki udarac za ambicije njihova kluba u novoj sezoni. U drugom smjeru opet bi mogao otići kontingent ''prekomjernih'' u Dinamu, inače ne vidimo smisao prodaje najboljeg napadača izravnom konkurentu za naslov.

14:20 Ivan Strinić napušta Napoli i potpisuje za Sampdoriju. Trenutno se nalazi nha liječničkom pregledu.

14:10 Wilfried Bony vraća se u Swansea nakon neuspješne ere u Cityju. Fernando Llorente odlazi pak iz Walesa u Tottenham. Potvrde se očekuju vrlo brzo...

14:05 POTVRĐENO! Kevin Kampl potpisao je za Leipzig. Bayer Leverkusen dobio je za Slovenca 20 milijuna eura.

13:50 Ivan Tomečak karijeru nastavlja u belgijskom Mechelenu u kojeg je stigao iz Al-Nassra.

13:30 POTVRĐENO! Serge Aurier novi je igrač Tottenhama! Desni bek PSG-a izgubio je mjesto dolaskom Danija Alvesa, a u Spursima stiže kao zamjena za Walkera.

13:15 Barceloni je i dalje opcija A Coutinho, ali ako to propadne pokušat će dovesti Di Mariju, Mahreza ili Lemara.

12:55 POTVRĐENO! Alex Oxlade-Chamberlain je novi igrač Liverpoola. Vrijednost transfera je 38 milijuna eura.

12:30 Nakon što uskoro prođe liječnički pregled, Nikola Vlašić će morati dobiti radnu dozvolu prije potpisa. Budući da nije standardni A reprezentativac, neće je dobiti u prvom stupnju dobivanja dozvole već u drugom kada se uzima u obzir igranje za sve mlađe selekcije te opći dojam da se radi o velikom talentu za kojeg će Everton isplatiti poveću svotu.

Mbappe zapeo

12:10 Iako su PSG i Monaco još u nedjelju dogovorili transfer Kyliana Mbappea (posudba s obvezom kupnje za 180 milijuna eura sljedeće sezone), on još uvijek nije potpisao. U čemu je stvar? PSG želi izbjeći zbrajanje tih 180 milijuna eura u UEFA-inu evidenciju za financijski fair-play ove sezone. Zato ne žele na papir staviti ''obvezu kupnje'', a Monaco pak logično ne želi potpisati ništa drugo jer onda nemaju na papiru garanciju transfera slejdeće sezone.

Trenutno je pat pozicija posljednjeg dana prijelaznog roka, a katarski šeici traže način za kompromis.

11:55 Everton je odbio nekoliko klubova, uključujući West Ham, koji su htjeli na posudbu dovesti Kevina Mirallasa.

11:40 Sky Sport javlja kako su u Arsenalu odbili posljednju ponudu za Sancheza! Tvrde kako posljednjeg dana ne mogu naći adekvatnu zamjenu za svoju najveću zvijezdu koja će sljedećeg ljeta besplatno moći napustiti klub.

11:20 Čak 160 milijuna eura je navodno Barcelona ponudila Juventusu za Paula Dybalu, ali je talijanski velikan rekao - no.

11:00 Nani je u Rimu, već se fotografirao sa šalom Lazija čiji će danas postati član.

10:20 Čini se kako Bilićev West Ham neće uspjeti dovesti Carvalha pa se okrenuo posudbi Andre Gomesa iz barcelone.

9:45 Fernando Llorente iz Swanseaja je bliže Tottenhamu nego Chelseaju koji ga vabi već tjednima. Conte će opet poludjeti...

9:20 Zato znaju što će s Nikolom Vlašićem. Kroz jutro će biti završen liječnički pregled, a onda će potpisati ugovor na pet godina. Detalji transfera su sljedeći: odšteta je 8,7 milijuna eura + milijun bonusa (broj nastupa + plasman u Ligu prvaka). Također, Hajduku ide 10% budućeg transfera

9:15 U Evertonu još ne znaju što će s Rossom Barkleyjem kojeg žele Chelsea i Tottenham.

9:00 Manchester City poslao je liječnički tim u Čile kako bi na licu mjesta mogli završiti transfer Alexisa Sancheza, isto je napravio Liverpool poslavši liječnike u Pariz zbog Thomasa Lemara dok bi Van Dykea trebakli pregledati u Liverpoolu. Naravno, ako uspiju slomiti Southampton sa 75 milijuna eura.

8:55 Čelnik Juventusa Beppe Marotta izjavio je kako je Juventus svoju tržnicu zatvorio. Tako da neki  pokušaj Barce da posljednjeg dana dovede Dybalu neće biti uspješan.

8:50 A što je s Kylianom Mbappeom? Monaco oteže s transferom jer im navodno još nisu stigle garancije PSG-a oko uplate dogovorene količine novca. No vjerojatno će i taj transfer danas biti potvrđen.

8:40 West Brom je na posudbu doveo Kierana Gibbsa iz Arsenala i PSG-ovog Krychowiaka.

8:35 Julian Draxler jedna je od željenijih lovina. Spominje se njegov odlazak u Arsenal.

8:27 Riyad Mahrez je napustio bazu alžirske reprezentacije kako bi završio transfer. Arsenal ili Roma? Chelsea ili Tottenham?

8:20 Alex Oxlade-Chamberlain danas bi trebao postati novi igrač Liverpoola nakon što je s Arsenalom jučer postignut dogovor oko cijene (38 milijuna eura). Jučer je već prošao liječnički pregled.

8:13 Juventus je napravio još jedan sjajan posao. Doveo je na posudbu njemačkog reprezentativca Benedikta Howedesa.

8:10 Portugalski napadač Hugo Almeida jučer je raskinuo ugovor s AEK-om i prema pisanju talijanskih i grčkih medija, danas bi trebao postati novi igrač splitskog Hajduka!

8:00 Philippe Coutinho trebao bi prijeći u Barcelonu za sumanutu svotu. Liverpool čeka rasplet transfera Thomasa Lemara na Anfield i čini se kako bi se oba transfera mogla danas dogoditi.

7:50 Duje Čop je jučer napustio Cagliari i potpisao za Standard iz Liegea.

7:45 Traje natezanje Alexisa Sancheza i Man Cityja s jedne strane i Arsenala s druge. Danas će se završiti i ova sapunica.

7:40 Hajdukov Nikola Vlašić se nalazi u Liverpoolu gdje bi danas trebao zvršiti transfer u Everton. Englezi su jučer poslali avion po NIksija.

7:30 Swansea bi danas trebao završiti pomalo senzacionalnu posudbu Renata Sanchesa iz Bayerna.

7:20 Osijek je jučer dogovorio dva nova pojačanja te prodao Peroševića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider