Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabijao Dinamu i Hajduku

Veliko pojačanje na Poljudu: Hugo Almeida novi igrač Hajduka!

Hajduk je pronašao zamjenu za ozlijeđenog Marka Futacsa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iskusni portugalski napadač Hugo Almeida novi je igrač Hajduka, objavio je splitski klub. Robusni 191 centimetara visoki igrač dolazi kao zamjena za Marka Futacsa koji će zbog ozljede pauzirati oko šest mjeseci.

"Već po prvom dojmu shvatio sam da sam došao u veliki klub. Čuo sam sve o Hajduku, njegovoj bogatoj povijesti, ambicijama, a jako sam dobro upoznat s atmosferom na stadionu i jedva čekam odigrati prvi susret. Naravno, cilj mi je pomoći momčadi da ostvarimo što veći uspjeh, a osobna očekivanja su mi da dam što više golova do kraja sezone, što je ujedno i jedna od mojih glavnih uloga", rekao je Almeida za službenu stranicu splitskog kluba nakon potpisa ugovora.

33-godišnji Almeida vrlo je ugledno europsko ime. Karijeru je počeo u Portu nakon čega 2006. odlazi u tada vrlo jaki Werder za koji je nastupao 4,5 sezona. Iz Werdera je prešao u Bešiktaš gdje je igrao do 2014., nakon čega su uslijedile učestale selidbe: u posljednje tri sezone igrao je za Cesenu, Kuban Krasnodar, Anži, Hannover i AEK.

U dresu grčkog kluba, koji ove sezone igra u skupini Europske lige s Rijekom, u prošloj je sezoni zabio četiri gola u 27 nastupa. Najuspješnija sezone bile su mu 2013./2014. kada je u dresu Bešiktaša zabio 15 golova te prva sezona u Werderu kada je zabio 16 golova u svim natjecanjima.

U dresu Werdera zabio je gol Hajduku na Poljudu u prijateljskoj utakmici, a zabio je i Dinamu u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Za reprezentaciju Portugala igrao je do 2015., a u 57 nastupa zabio je 19 golova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider