Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
idealan redoslijed suparnika

RASPORED utakmica Rijeke u skupini Europske lige: Šlag na kraju!

Nakon što je saznala imena svojih suparnika u Europa ligi, Rijeka je saznala i redoslijed utakmica u kojima će pokušati izboriti europsko proljeće.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Objavljen je rasporedu utakmica grupne faze Europa lige. Od hrvatskih se klubova tek prvak Rijeka uvrstila u skupinu i to nakon što je izgubila od Olympiakosa u borbi za skupinu Lige prvaka. Dinamo, Hajduk i Osijek nisu uspjeli izboriti nastup u Europi.

Rijeka je smještena u skupinu D zajedno s Milanom, AEK-om i bečkom Austrijom. Momčad Matjaža Keka otvara natjecanje u Europa ligi 14. rujna domaćom utakmicom protiv AEK-a, koja je po rasporedu u 19 sati.

Nakon toga slijedi gostovanje na kultnom San Siru kod Milana 28. rujna, a ta utakmica započet će u 21 sat i pet minuta. U trećem kolu natjecanja po skupinama Rijeka ponovno ide u goste i to u Beč. Austria će 19. listopada ugostiti prvaka Hrvatske od 21.05.

Drugog dana studenog slijedi "uzvrat" protiv Austrije na Rujevici s početkom u 19 sati, zatim 23. studenog Rijeka putuje u Grčku na noge AEK-u (21.05), a onda poslastica za kraj! Veliki Milan dolazi na Rujevicu 7. prosinca, a utakmica je na rasporedu od 19 sati!

Prve dvije momčadi prolaze u nokaut fazu natjecanja, gdje će im se pridružiti i osam trećeplasiranih momčadi iz Lige prvaka. Sveukupno 32 momčadi krenut će u borbu za trofej Europa lige, koji istovremeno donosi direktan plasman u skupinu Lige prvaka iduće sezone.

Rijekin raspored utakmica u Europa ligi:

14.9. Rijeka - AEK 19.00

28.9. Milan - Rijeka 21.05

19.10. Austria Beč - Rijeka 21.05

2.11. Rijeka - Austria Beč 19.00

23.11. AEK - Rijeka 21.05

7.12. Rijeka - Milan 19.00

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider