Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
aguero demantirao da odlazi

Brat PSG-ova gazde objavio kraj pregovora s Messijem, procurili detalji ugovora i astronomske plaće

Lionel Messi na pragu je prelaska u Paris Saint-Germain.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sljedećeg bi tjedna Lionel Messi već mogao biti predstavljen kao novi igrač Paris St-Germaina. Katalonski Mundo Deportivo piše kako će se to dogoditi u utorak.

Najutjecajniji novinari za transfere javljaju kako je praktički sve dogovoreno između Messijeva oca Jorgea i čelnika pariškog kluba. Messi senior će danas stiži u Pariz i očekuje se kako će samo potvrditi telefonski dogovorene uvjete.

Brat PSG-ovog prvog čovjeka, šeik Mohammed bin Hamad bin Khalifa Al Thani objavio je na Twitteru fotografiju Messija u dresu novog kluba te napisao kako je Messi već njihov.

''Pregovori su službeno završeni i bit će sve uskoro potvrđeno'', napisao je šeik i time dodatno potvrdio kako više nema dilema.

gol expired Više nema dileme koji je Messijev novi klub: ''Obavijestit ćemo javnost što prije…'' divider

Detalji ugovora

Francuski su mediji došli do detalja ugovora koji će biti potpisan na tri godine s time da je ova posljednja ostavljena tek kao mogućnost nastavka. Messi će dobiti godišnju neto plaću od 40 milijuna eura što će značiti kako će uz poreze klub na Argentinca trošiti 80 milijuna eura.

Upravo ta astronomska plaća, koja je za pet milijuna veća od one Neymara, stvorit će ipak probleme čelnicima kluba koji će se morati riješiti ne jednog već nekoliko jakih imena kako bi uskladili brojke s Financijskim fair-playom.

Nadaju se kako će zadržati Mbappea, ali...

S Parka prinčeva stiže poruka kako misle da je moguće u novonastaloj situaciji zadržati i Kyliana Mbappea koji prema mnogim izvorima želi otići, a pravo je pitanje kako je moguće da PSG može pokriti sve te troškove plaća brojnih zvijezda i ne prekršiti pravila nametnuta od UEFA-e.

Podsjetimo, Hakimi je iz Intera doveden za 60 milijuna eura, a besplatno su stigli Gigi Donnarumma, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum te sada i Lionel Messi.

gol expired Najveći dobitnik Messijeva odlaska je Real: Trljaju ruke zbog promjena koje slijede divider

Aguero demantirao odlazak iz Barce

Iz Barcelone pak stiže demantij vijesti kako je Sergio Aguero, ljutit zbog cijele situacije, odlučio potražiti pravnu pomoć kako bi napustio Barcelonu. Demantirano je to od odvjetnika samog Aguera koji se nadao da će zaigrati s kumom, ali ipak ostaje u Barci.

Zbog odlaska Messija predsjednik Barcelone Joan Laporta je najavio kako će ostala pojačanja sada moći biti normalno registrirana za sljedeću sezonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider