Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
otvaraju šampanjac

Najveći dobitnik Messijeva odlaska je Real: Trljaju ruke zbog promjena koje slijede

Lionel Messi karijeru će nastaviti u Paris St-Germainu, pišu španjolski mediji.

U petak navečer stigla je vijest kako su se PSG i Lionel Messi praktički sve dogovorili. Točnije, s pariškim se šeicima dogovorio sve njegov otac Jorge dok su cijeli dan u obiteljsku kuću Messijevih u Barceloni na oproštaj stizali suigrači iz kluba.

Sada je ostalo sve na PSG-u da uspije Messijevu ogromnu plaću, koja se procjenjuje na oko 40 milijuna eura, uklopiti u pravila zadana od UEFA-e iliti Financijski fair-play. Parižane će s porezom Messi opteretiti s 80 milijuna eura iako je transfer besplatan.

Zbog toga se moraju riješiti nekolicine svojih nogometaša i njihovih plaća. Iako to na Parku prinčeva ne neže, pomo bi mogli dobiti od svoje ponajveće zvijezde koja želi otići.

gol expired Više nema dileme koji je Messijev novi klub: ''Obavijestit ćemo javnost što prije…'' divider

A zbog cijelog ovog raspleta najsretniji su u Madridu. Na gradilištu Santiago Bernabeu sa smiješkom gledaju prema Barceloni koja se nalazi u financijskom kolapsu. Ne samo da im glavni rival grca u nevoljama i nema više najboljeg igrača današnjice na drugoj strani, već je i njegov izbor novog kluba također veliki plus za Real.

Mbappe je još bliži odlasku

Francuski mediji javljaju kako je vrlo vjerojatni dolazak Lea Messija samo ubrzao ono neizbježno, a to je odlazak Kyliana Mbappea koji je već ranije odlučio napustiti Pariz. Mbappe bi transfer u novi klub trebao realizirati do kraja mjeseca.

''Dolazak Messija znači odlazak Mbappea? Ne!'', rekao je Mauricio Pochettino smijući se na press-konferenciji, ali što bi trebao reći na takvo pitanje.

gol expired Guardiola u blagom šoku: ''Dali smo Grealishu broj 10 jer smo mislili da se Messi dogovorio s Barcom'' divider

Real Madrid stoji u prvom redu i želja za ovim transferom je obostrana. Dogodila bi se neviđena senzacija da Francuz završi u, na primjer, Liverpoolu ili Chelseaju. Redsi su se i ranije povezivali s dolaskom Mbappea i njihova šutnja na tržištu za neke je najava bombastičnog transfera.

Chelsea je pak svu svoju energiju uložio u dolazak, ili točnije, povratak Romelua Lukakua.

Tako Real ostaje najvjerojatnija opcija za nastavak karijere budućeg najboljeg nogometaša svijeta. One postave PSG-a za sljedeću sezonu s Messijem i Mbappeom su jako upitne, vidjet ćemo može li pariški klub zaustaviti već najavljeni odlazak.

Florentino Perez je svojoj staroj ljubavi Mbappeu govorio kako Zlatnu loptu može osvojiti samo u Realu. Sada bi lakše mogao doći do Lige prvaka s PSG-om, ali bi pored Messija i Neymara vjerojatno bio tek treća violina.

Gdje će završiti Messi?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider