Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MAĐARSKI REPREZENTATIVAC

19-godišnji supertalent koji je odbio Srbiju stiže u Premier ligu

Jedan od najtraženijih mladih nogometaša svijeta trebao bi se ovih dana preseliti u premierligaša Bournemouth.

Miloš Kerkez (Foto: Afp)

19-godišnji mađarski reprezentativac Miloš Kerkez iza sebe ima sjajnu sezonu. S nizozemskim AZ-om, čiji je na početku sezone postao prvotimac, do samog kraja sezone borio se za mjesto u Ligi prvaka, a zaigrao je i u polufinalu Konferencijske lige.

Ukupno 52 klupske utakmice nevjerojatna je brojka za igrača koji je u studenom prošle godine napunio 19 godina, no on je svojim partijama pokazao kako mu je tamo apsolutno mjesto.

Bournemouth ga preoteo Laziju

No čini se da će njegov staž u prvom sastavu AZ-a potrajati tek jednu sezonu, s obzirom na to da nizozemski klub teško može odoljeti ponudama za toga lijevog bočnog braniča. 

Dobili su nekoliko ponuda iz Serie A i Premier lige, a činilo se kako će postati novim članom prošlosezonskog talijanskog viceprvaka Lazija. No još se jednom pokazalo kako je današnja situacija takva da i klub iz donjeg dijela Premier lige može igrača preoteti nekome tko će igrati Ligu prvaka.

Kerkez će po svemu sudeći postati novi član Bournemoutha, kluba koji je po mnogima iznenađujuće prošle sezone ostao u Premier ligi, no ove im je sezone cilj konsolidirati se te postati dugogodišnji standarni član elitnog ranga engleskog nogometa.

Rođen u Srbiji, no odabrao domovinu svoje bake

AZ i dalje nije klub koji može očekivati astronomske cifre za svoje igrače, tako da bi Kerkez trebao otići za odštetu od između 15, na koliko ga Transfermarkt procjenjuje, i 20 milijuna eura. Vjerojatno bi tu bili dodani i poneki bonusi.

Gledajući da su ga prije manje od dvije godine iz AC Milana doveli za samo 300 tisuća eura, rijetko tko će se buniti protiv takve zarade.

Bournemouth bi tom momku, koji je već upisao i osam nastupa za reprezentaciju Mađarske, svakako garantirao mjesto u udarnoj postavi.

Što se tiče Kerkeza, on je rođen u srpskom Vrbasu, a Mađarsku je odabrao u konzultaciji s ocem, ali i nakon želje bake, koja je Mađarica i preko koje je došao do državljanstva. Prema dostupnim informacijama, njegovi su majka i djed s očeve strane Srbi.

Ipak, Srbiju je napustio s 11 godina, prvo je otišao u bečki Rapid, gdje je proveo pet godina, a onda i u mađarski Gyor. 2021. godine došao je u AC Milan, koji je krajem siječnja 2022. napustio i otišao u Nizozemsku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider