Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najavio sportski direktor

Nakon Biuka još jedan hrvatski talent odlazi u Ameriku: U igri su milijuni eura!

Matija Frigan iz Rijeke na meti je Portland Timbersa.

Matija Frigan (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell)

U vrlo kratkom roku mogao bi se realizirati i drugi lijepi transfer na relaciji HNL - MLS.

Nakon što je Stipe Biuk iz Hajduka prodan u Los Angeles FC za odličnu odštetu od osam milijuna eura s bonusima i 20 posto od budućeg transfera, sad je na njegovu tragu i Matija Frigan iz Rijeke.

Mladi napadač, koji će za mjesec dana proslaviti 20. rođendan, na korak je od transfera u Portland Timberse, klub za koji igra nekadašnji branič Rijeke Dario Župarić.

Amerikanci bi htjeli dovesti Frigana, a odšteta bi se kretala oko četiri milijuna eura, što bi za Rijeku bio sjajan posao.

Frigan je ove sezone najbolji strijelac Rijeke s četiri pogotka, a svojim igrama skrenuo je na sebe pozornost mnogih klubova. Čini se da su iz Portlanda bili najbrži i najkonkretniji te će Frigan otići preko Atlantika.

Sportski direktor Rijeke najavio transfer Frigana

Da bi do realizacije transfera moglo doći, dao je nagovijestiti i sportski direktor Rijeke Srećko Juričić u radijskoj emisiji Pod stijenama Kantride.

"Drago nam je što postoji takav interes oko Frigana jer je naša poslovna politika takva da moramo prodavati igrače. Iznosi koji se spominju u medijima su možda malo prenapuhani, ali to su cifre s kojima bi naš klub bio zadovoljan", izjavio je Juričić.

To što bi drugi talentirani hrvatski nogometaš u kratkom periodu mogao završiti u Sjedinjenim Američkim Državama ne tako davno bilo bi čudno, ali sada to više nije tako. Zahvaljujući novom posebnom pravilu Amerikanci na poseban način tretiraju nogometaše mlađe od 22 godine, oni su izvan njihova salary capa, a sve s ciljem olakšavanja dovođenja perspektivnih igrača iz cijelog svijeta.

Los Angeles FC Kako je Biuk završio u Americi? Pogledajte uz kakve uvjete dolazi u najspektakularniji grad na svijetu! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider