Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijači slave

Najbogatiji igrač Barcelone raskinuo ugovor, ali nije otišao daleko

Sad već bivši igrač Barcelone Martin Braihtwaite raskinuo je ugovor i seli se u gradskog rivala Espanyol.

Martin Braitwhaite (Foto: Afp)

Barcelona je skinula još jednog nepotrebnog igrača s grbače. Sad već davno zaboravljeni Quique Setien u veljači 2020. godine je zbog ozljeda napadača ostao bez opcija u vrhu napada i odučio je angažirati Martina Braithwaitea iz Leganesa za čak 18 milijuna eura.

Nisu mu se veselili kad je došao, a dvije i pol godine kasnije praktički je protjeran iz Barcelone. Jučer su Katalonci konačno raskinuli ugovor s njim i uspjeli ga se riješiti, ali čini se kako neće daleko jer danski mediji prenose kako će potpisati za gradskog rivala Espanyol.

Aubameyang i suigrači iz Barcelona Zaključen ljetni prijelazni rok: Pogledajte što se sve događalo zadnjeg dana Mercata divider

Ima privatan biznis i težak je više od 200 milijuna eura

Braithwaite je za Katalonce odigrao 58 utakmica i zabio deset golova uz pet asistencija, ali više od 180 dana proveo je u bolničkoj postelji zbog raznih ozljeda. Xavi mu je davno poručio kako više nije potreban, ali on je kategorički odbijao otići dok mu ne isplate svaki euro od dvogodišnjeg ugovora, odnosno dok ne podmire dug od oko pet milijuna eura.

Bila je to, izgleda, stvar principa jer mu lova nije potrebna. Naime, zahvaljujući privatnom biznisu s nekretninama, težak je više od 200 milijuna eura, a španjolski mediji posprdno su ga zvali "najbogatijim nogometašem Barcelone".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider