Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još i to...

Jedan od najbogatijih igrača na svijetu odbija napustiti Barcelonu: Traži da mu isplate sve do zadnjeg centa

Martin Braithwaite ne želi napustiti Barcelonu dok mu ne isplate ugovor.

Barcelona (Foto: NordPhoto/Pixsell)

Danski reprezentativac Martin Braithwaite ne želi napustiti Barcelonu sve dok mu ne isplate ugovor do kraja. Jasno je poručio rukovodstvu katalonskog kluba da će otići iz kluba tek kada mu isplate osam milijuna eura za ostatak ugovora.

Jose Mourinho i Jordan Veretout Mourinho slaže momčad za napad na titulu: Novo veliko pojačanje stiže u Romu divider

Barcelona je u nezavidnoj situaciji, mora prodavati i rješavati se ugovora kako bi zadovoljila financijski fair-play, a znamo već koliko kalkulira što će s De Jongom.

 

Pravne zavrzlame oko ugovora

Barcelona ima priliku otpustiti Braithwaitea da ne dobije kaznu od FIFA-e. Naime, igrači stariji od 28 godina i koji su dvije godine u klubu mogu biti otpušteni bez kazne FIFA-e za klub, u drugim slučajevima (otpuštanje prije dvije godine u klubu) kazna je zabrana registriranja novih igrača u dva naredna prijelazna roka.

S obzirom na to da je Braithwaite došao tijekom veljače 2020. u Barcelonu, ona ga može otpustiti na gore navedeni način bez kazne.

Ništa ne bi bilo čudno da 31-godišnji Danac nije jedan od najbogatijih nogometaša na svijetu, a prema magazinu Forbes vrijednost njegove tvrtke procjenjuje se na 250 milijuna dolara. Kompaniju je osnovao zajedno s ujakom, prvenstveno se bave nekretninama u SAD-u, ali i širom svijeta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider